«Ισχυρή εντολή για να τα αλλάξει όλα» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Ζάππειο και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι «η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».

Περιέγραψε τον στόχο του για τις εκλογές λέγοντας: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής. Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε συνεχώς ισορροπίες, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μεγάλα άλματα. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα, ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση για να φύγουμε μπροστά. Συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρά κόμματα για να την καταγγείλουν».

Επανέλαβε την επίθεσή του εναντίον των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» λέγοντας ότι «οι νέοι σχηματισμοί που δεν είναι αριστεροί, το λέω ευθέως, είναι νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ. Και υπάρχουν και οι οπαδοί των ΝΑΖΙ, που κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς να εμφανίζουν τους υποψηφίους τους. Δεν δέχομαι ως Έλληνας η σημαία των Ναζί να εμφανιστεί μέσα στην Ελληνική Βουλή. Απομονώστε τους».

Συνέχισε την πολιτική του επίθεση υποστηρίζοντας: «όλοι οι άλλοι γύρω μας έχουν μείνει κολλημένοι στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ στους μικροκομματικούς υπολογισμούς, η Αριστερά κολλημένη στις εμμονές της, τα νέα μικρά κόμματα προσπαθούν να επιβιώσουν καταγγέλλοντας εαυτούς και αλλήλους και όλους τους άλλους. Επί δύο χρόνια μας πολεμάνε συνεχώς και τελικά έρχονται στα λόγια μας. Επί δύο χρόνια ψηφίζουμε οτιδήποτε είναι καλό για τον τόπο. Δεν έχουμε σχέση με το λεφτά υπάρχουν, δεν έχουμε σχέση με τον κρατισμό, ζητάμε την κατάργησή του. Εμείς δεν στηρίξαμε όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο Ανάν. Το απορρίψαμε».

Ο κ. Σαμαράς προέταξε την Ανάπτυξη και θύμισε ότι «όταν πρώτοι μιλούσαμε εμείς για ανάπτυξη μας έλεγαν Χάρυ Πότερ. Όταν μιλούσα για μέτρα ανάπτυξης ήμουν μόνος και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τώρα μιλούν για ανάπτυξη όλοι». Ακολούθως μίλησε για την λαθρομετανάστευση υποστηρίζοντας ότι «στο μεγάλο θέμα της ασφάλειας ούτε λέξη δεν ήθελαν να ακούσουν για λαθρομετανάστες» και επανέλαβε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση. «Δυο χρόνια τώρα δύο αντιπάλους είχα: το Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ που έκλεισε μαγαζιά, έβαλε λουκέτα και έστειλε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία και δεύτερο την Αριστερά που έδιωχνε επενδύσεις, έδιωχνε τουρίστες, έκλεινε επιχειρήσεις χάιδευε κουκουλοφόρους» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ξανά στην στάση του από τον περασμένο Νοέμβριο: «η ολέθρια επιλογή Παπανδρέου για δημοψήφισμα μας απομόνωσε στην Ευρώπη. Η απομόνωση που είχαμε υποστεί και η πίεση που θα μας ασκούσαν θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου έφυγε, τώρα ήλθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός. Του απαντώ: αν ήθελα να γίνω πρωθυπουργός με κάθε τίμημα, θα τον άφηνα να διαλύσει την χώρα πέρυσι το Νοέμβριο και θα έβγαινα με 60%».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για τη έξοδο από την κρίση: «το σχέδιό μας είναι απλό, πέντε λέξεις μόνο: Ανάκαμψη, Κοινωνική Συνοχή, Ανάπτυξη, Ασφάλεια».

Αναλυτικότερα είπε: «Ανάκαμψη, δηλαδή να σταματήσει η ύφεση, κοινωνική Συνοχή μέτρα για την διόρθωση ακραίων αδικιών, θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού. Ανάπτυξη για μας σημαίνει πάνω απ όλα Ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μείωση φόρων».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις θεσμικές αλλαγές: «Ασυμβίβαστο βουλευτή – υπουργού, περιορισμό των προνομίων των βουλευτών και υπουργών, πραγματική διάκριση των εξουσιών, διάκριση Εκτελεστικής-Νομοθετικής-Δικαστικής εξουσίας».

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς είπε: «Πιστεύω στην Ελλάδα, πιστεύω στους Έλληνες, καλώ όλους εσάς να πιστέψετε στην Ελλάδα. Δεν βάζουμε στους Έλληνες ψεύτικα διλήμματα. Ενώνουμε τους Έλληνες πάνω σε κοινά ιδανικά. Η παράταξή μας θα θεμελιώσει τη Νέα Μεταπολίτευση, με δημοκρατική και παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας. Εμείς ζητάμε να κυβερνήσουμε με την εντολή του ελληνικού λαού όχι με τις ευλογίες του των παρασκηνίων και της διαπλοκής. Χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση κινδυνεύουν τα πάντα. Δεν επέστρεψα στην πολιτική για να συμβιβαστώ, επέστρεψα για να πολεμήσω. Δώστε μας τη δύναμη ενός Έθνους για να αλλάξουμε την τύχη της πατρίδας».

Πριν την ομιλία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μάρτενς.

«Το σχέδιό μας για την ανάπτυξη είναι μόνο πέντε λέξεις: Ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη, ασφάλεια» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook