Η διαφορά που χώριζε τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται ότι κλείνει μόλις τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όπως δείχνει άλλη μία δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία OpinionWay-Fiducial πριν και μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων την Τετάρτη, ο Ολάντ έχει πέσει στο 52,5% (1,5 μονάδα κάτω σε σχέση με τη δημοσκόπηση της 24ης Απριλίου) ενώ ο Σαρκοζί ανέβηκε αντίστοιχα στο 47,5% αποκομίζοντας φυσικά τις απώλειες του αντιπάλου του.

Η καθημερινή δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων δεν έχουν αλλάξει: το 53% προτιμά τον Ολάντ έναντι 47% για τον Σαρκοζί.

Μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας LH2, που διενεργήθηκε σε δείγμα ψηφοφόρων οι οποίοι παρακολούθησαν το ντιμπέιτ, διαπίστωσε ότι το τηλεοπτικό ντιμπέιτ δεν είχε καμία επίπτωση στην πρόθεση ψήφου.

Σχεδόν το 45% δήλωσαν ότι ο Ολάντ ήταν πιο πειστικός ενώ το 41% προτίμησε τον Σαρκοζί. Οι ερωτηθέντες είπαν επίσης ότι ο Ολάντ ήταν πιο ευγενικός, πιο σοβαρός και πιο ειλικρινής από τον Σαρκοζί ο οποίος ωστόσο κρίθηκε πιο δυναμικός από τον σοσιαλιστή αντίπαλό του σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη, τη μετανάστευση, τον έλεγχο των δαπανών και τη μείωση του ελλείμματος.

Ολάντ ψηφίζει ο Μπαϊρού

Εν τω μεταξύ, ο Φρανσουά Μπαϊρού, ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα ψηφίσει τον Ολάντ.

Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει γενική εντολή στους υποστηρικτές του να πράξουν το ίδιο.

«Προσωπικά, θα ψηφίσω τον Φρανσουά Ολάντ», είπε ο Μπαϊρού καταγγέλοντας «την πορεία προς την άκρα δεξιά» που ακολουθεί ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. «Δεν θα δώσω γενική εντολή», πρόσθεσε.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 22 Απριλίου, ο Μπαϊρού είχε συγκεντρώσει ποσοστό 9%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook