Το φάρμακο που άλλαξε την σεξουαλική ζωή εκατομμυρίων ανδρών αλλάζει συσκευασία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Pfizer, με στόχο να ξεχωρίζει από τα παραποιημένα σκευάσματα που κυκλοφορούν παράνομα μέσω διαδικτύου και τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα από τους Οργανισμούς Φαρμάκων παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, το νέο κουτί με τη δραστική ουσία ακιτρική σιλδεναφίλη, ενσωματώνει πρωτοποριακή κατασκευαστική τεχνολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα τόσο στους φαρμακοποιούς όσο και στους ασθενείς, να μπορούν να ξεχωρίζουν τα γνήσια δισκία από παραποιημένα σκευάσματα που είναι αγνώστου παραγωγής και διανέμονται παράνομα.

Το υπάρχον Ευρωπαϊκό σήμα Ασφάλειας Ασθενών (EPS) που βρίσκεται στο κουτί έχει εξελιχθεί και έχει μετατραπεί σε Σήμα Επόμενης Γενιάς (NGL), το οποίο περιλαμβάνει νέα, κρυφά διακριτικά στοιχεία για την υποβοήθηση ενδεχόμενης εγκληματολογικής έρευνας καθώς και το φανερό στοιχείο της αλλαγής χρώματος.

Η Pfizer άλλαξε ωστόσο και το σχέδιο της εσωτερικής συσκευασίας τύπου blister, προκειμένου η συσκευασία να είναι κοινή για όλο το δοσολογικό εύρος.

Επομένως, τα δισκία όλων των δόσεων (25, 50, 100 mg) θα εμπεριέχονται σε ενιαίου μεγέθους συσκευασία τύπου blister με 4 δισκία ή 2 blister με 4 δισκία για την περίπτωση κουτιού των 8 χαπιών.

ygeianews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook