Ενδεχομένως να μην είναι καθόλου τυχαία η δραματική εξάπλωση του Aids τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας καθώς όπως αποδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, οι νέοι άνδρες από 14 έως 19 ετών κάνουν περιορισμένη χρήση προφυλακτικού.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά των νέων στη χώρα μας καθώς τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, δείχνουν ότι στις πιο ευαίσθητες και κρίσιμες ηλικίες οι νέοι αποφεύγουν το προφυλακτικό.

Η εξασθένιση του φόβου για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως είναι το AIDS, η σύφιλη και η βλεννόρροια, έχει δυστυχώς απενεργοποιήσει τα προστατευτικά φίλτρα στη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων, όπως αναδεικνύεται και από τα κρούσματα οροθετικών ιερόδουλων στην Αθήνα.

Ενδεικτικό είναι πως η έλλειψη σεξουαλικής αγωγής μπορεί να σκοτώσει καθώς οι περισσότεροι «πελάτες» των «μολυσμένων» οίκων ανοχής ήταν νεαρά παιδιά όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Η άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά των νέων είναι εμφανής και από την ανάλυση τηλεφωνημάτων που γίνονται στο Ινστιτούτο, σύμφωνα με τα οποία τρεις στους τέσσερις νέους ηλικίας 14-19 ετών δηλώνουν πως δεν χρησιμοποιούν συστηματικά προφυλακτικό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνο Ασκητή, μέσα στο 2011, 47 άτομα πέθαναν από AIDS και ο αριθμός των περιστατικών HIV αυξήθηκε κατά 57%.

iatropedia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook