Τελευταία ημέρα προεκλογικής καμπάνιας η Παρασκευή για τους υποψήφιους προέδρους της Γαλλίας.

Στην περιοχή Μοζέλ θα μιλήσει ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις κατά πέντε μονάδες.

Ο Ολάντ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στην Περιγκέ της νότιας Γαλλίας, όπου θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Την ίδια ώρα, ο αντίπαλός του, Νικολά Σαρκοζί, θα δώσει ομιλία στην Σαμπλ Ντ\’ Ολόν της δυτικής Γαλλίας.

Η προεκλογική εκστρατεία λήγει επισήμως στις 23:00 το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ, η διαφορά που χώριζε τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται ότι μειώνεται.

Δημοσκόπηση της εταιρείας BVA έδειξε πως ο Ολάντ θα πάρει το 52,5% των ψήφων την Κυριακή, δύο μονάδες λιγότερες σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ ο Σαρκοζί κερδίζει 47,5%, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων.

Άλλη δημοσκόπηση του οργανισμού TNS-Sofres έδειξε πως το ποσοστό του Ολάντ μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα στο 53,5% από την περασμένη εβδομάδα, με τον Σαρκοζί να ανεβαίνει στο 46,5% από 45% που είχε.

Η πλειοψηφία στη δημοσκόπηση της BVA εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Φρανσουά Ολάντ ήταν πιο πειστικός στην τηλεοπτική αναμέτρηση, με το 40% να πιστεύει ότι είχε το πάνω χέρι, έναντι 31% που προτίμησαν τον συντηρητικό Σαρκοζί.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου LH2 για το Yahoo!, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος κρίθηκε πειστικότερος από το 45%, ο Σαρκοζί από το 41%, ενώ 14% των ερωτηθέντων απάντησαν «ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος».

Έρευνα του IFOP έδειξε πως 42% βρήκαν καλύτερο τον Φρ.Ολάντ, ενώ 34% τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας.

Σε έρευνα του CSA, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος ήταν «πιο πειστικός» για το 44%, έναντι 38% που βρήκαν πειστικότερο τον Νικολά Σαρκοζί.

Ωστόσο, πλήγμα για τον νυν πρόεδρο υπήρξε το γεγονός ότι ο Φρανσουά Μπαϊρού, ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα ψηφίσει τον Ολάντ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι προκειμένου να κερδίσει ο Σαρκοζί, υπολογίζεται πως χρειάζεται τη στήριξη του 80% των ψηφοφόρων της Μαρίν Λεπέν και των μισών ψηφοφόρων του Μπαϊρού.

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του TNS-Sofres, 32% αυτών που ψήφισαν τον Μπαϊρού στον πρώτο γύρο θα ψηφίσουν την Κυριακή τον Σαρκοζί, ενώ 37% θα υποστηρίξουν τον Ολάντ. Το 52% των ψηφοφόρων της Λεπέν θα επιλέξουν τον Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο και 7% τον Ολάντ, ενώ 41% αποφάσισαν να απέχουν.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook