Στην τελική ευθεία βρίσκεται η χώρα για τη διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή. Σε οργανωτικό επίπεδο, το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα και σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η τελική δοκιμή στο σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Στις υπηρεσίες ασφαλείας, πάντως, έχει σημάνει συναγερμός, υπό το φόβο επίθεσης από χάκερ. Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της αναφέρει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, δεδομένου ότι το σύστημα που αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών δεν λειτουργεί μέσω Διαδικτύου και άρα δεν μπορεί κανείς να παρέμβει.

Σύμφωνα με το Έθνος, εκτός από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για το βράδυ της Κυριακής, υπάρχει και αυξημένη ετοιμότητα για ενδεχόμενες επιθέσεις από χάκερ στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Όσον αφορά στην ώρα μετάδοσης των αποτελεσμάτων, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αναμένεται να γίνει στις 11 το βράδυ.

Οι ιθύνοντες της Singular Logic είχαν δηλώσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 9:30 το βράδυ, ωστόσο λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εκλογών, αλλά και για την ασφαλέστερη εκτίμηση, ενδεχομένως να μετατεθεί για τις 11 το βράδυ.

Βεβαίως, όπως είχε επισημανθεί και την προηγούμενη εβδομάδα από τους υπεύθυνους της Singular Logic, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, που θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook