Μικρή άνοδο, λόγω εκλογών, σημείωσε τον Απρίλιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταγράφει το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Βιομηχανία και κατασκευές δίνουν ώθηση στις επιχειρηματικές προσδοκίες, αν και οι αβεβαιότητες παραμένουν και ιδιαίτερα στα νοικοκυριά, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την οικονομική συγκυρία του ΙΟΒΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα κινείται ανοδικά και τον Απρίλιο και διαμορφώνεται στις 77,3 μονάδες (από 75,7 μονάδες). Οι επιχειρηματικές προσδοκίες στη βιομηχανία και στις κατασκευές κερδίζουν έδαφος, ενώ στις υπηρεσίες και στο λιανικό εμπόριο παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να βελτιώνεται και αυτή οριακά.

Οπως εξηγεί το ΙΟΒΕ: «Το κλίμα εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης τους τελευταίους 3-4 μήνες, σε πολύ χαμηλά όμως επίπεδα, εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να αποδοθεί και στον εκλογικό κύκλο. Αν και ιστορικά -από το 1981, όταν και εισήχθησαν οι έρευνες οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα- κάθε φορά που πλησίαζε μια εκλογική διαδικασία η βελτίωση του οικονομικού κλίματος ήταν εμφατική, καθώς ενισχύονται σημαντικά οι θετικές προσδοκίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αυτήν τη φορά φαίνεται να μην υπάρχει περιθώριο ιδιαίτερης αισιοδοξίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook