Σε δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια θα οδηγηθεί ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες.

Η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει ότι ο Μάρεϊ χορήγησε στον Τζάκσον ένα «κοκτέιλ» ισχυρών φαρμάκων και εν συνεχεία δεν κατάφερε να του παράσχει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα.

Από την πλευρά του, ο 57χρονος Μάρεϊ δηλώνει αθώος, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε χορήγησε στον Τζάκσον ουσία που θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο.

Ο δικαστής Μάικλ Πάστορ ανακοίνωσε την παραπομπή σε δίκη του Κόνραντ Μάρεϊ έπειτα από τη σχετική ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε έξι ημέρες.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου της Καλιφόρνια και ανέστειλε την άδεια άσκησης επαγγέλματος του Μάρεϊ.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο Μάρεϊ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως τέσσερα χρόνια.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, κατάθεση έδωσε ο επιθεωρητής της Αστυνομίας Ορλάντο Μαρτίνεζ, που ανέκρινε τον Μάρεϊ δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον.

Σύμφωνα με την κατάθεση τού Μάρεϊ, ο Τζάκσον ζητούσε επίμονα να του χορηγήσει το αναισθητικό propofol, απειλώντας να ακυρώσει τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο. Ο Μάρεϊ παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να του το χορηγήσει.

Υποστήριξε, επίσης, ότι αμέσως μετά βγήκε από το δωμάτιο «για δύο λεπτά» και όταν επέστρεψε ο Τζάκσον δεν ανέπνεε.

Όπως κατέθεσε, προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά δεν κάλεσε ασθενοφόρο «επειδή νοιαζόταν για τον ασθενή του και δεν ήθελε να τον παραμελήσει».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook