Σε δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια θα οδηγηθεί ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες.

Η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει ότι ο Μάρεϊ χορήγησε στον Τζάκσον ένα «κοκτέιλ» ισχυρών φαρμάκων και εν συνεχεία δεν κατάφερε να του παράσχει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα.

Από την πλευρά του, ο 57χρονος Μάρεϊ δηλώνει αθώος, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε χορήγησε στον Τζάκσον ουσία που θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο.

Ο δικαστής Μάικλ Πάστορ ανακοίνωσε την παραπομπή σε δίκη του Κόνραντ Μάρεϊ έπειτα από τη σχετική ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε έξι ημέρες.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου της Καλιφόρνια και ανέστειλε την άδεια άσκησης επαγγέλματος του Μάρεϊ.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο Μάρεϊ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως τέσσερα χρόνια.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, κατάθεση έδωσε ο επιθεωρητής της Αστυνομίας Ορλάντο Μαρτίνεζ, που ανέκρινε τον Μάρεϊ δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον.

Σύμφωνα με την κατάθεση τού Μάρεϊ, ο Τζάκσον ζητούσε επίμονα να του χορηγήσει το αναισθητικό propofol, απειλώντας να ακυρώσει τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο. Ο Μάρεϊ παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να του το χορηγήσει.

Υποστήριξε, επίσης, ότι αμέσως μετά βγήκε από το δωμάτιο «για δύο λεπτά» και όταν επέστρεψε ο Τζάκσον δεν ανέπνεε.

Όπως κατέθεσε, προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά δεν κάλεσε ασθενοφόρο «επειδή νοιαζόταν για τον ασθενή του και δεν ήθελε να τον παραμελήσει».

in.gr