\”Η Δημοκρατική Αριστερά αν της δοθεί από τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τότε θα απευθυνθεί στις προοδευτικές δυνάμεις με συγκεκριμένη πρόταση προκείμενου να διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία.\”

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης σημειώνοντας παράλληλα πως αυτή η προγραμματική πρόταση έχει δύο όρους , κόκκινες γραμμές:\” ο ένας όρος είναι η απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου, και ο δεύτερος όρος είναι η πολιτική που κρατά τη χώρα σταθερά στην ευρωζώνη και το ευρώ.\”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως η επιστροφή της χώρας στη δραχμή θα σημάνει επιστροφή σε μακρινές δεκαετίες και ταυτόχρονα την ανικανότητα της χώρας να καταβάλει τους σημερινούς  μισθούς και τις συντάξεις πείνας.

Ο  κ. Κουβέλης  τόνισε πως \”ο Ελληνικός Λαός έχει την δυνατότητα και κρατά την απόφαση στα χέρια του για τον αν ο τόπος θα πορευθεί με μια άλλη πολιτική ή αν θα ακυρώσει την πολιτική που εξέφρασαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ χρόνια ολόκληρα, η θα επιλέξει μια άλλη πολιτική που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση αλλά με την κοινωνία ζωντανή.\”

Τόνισε πως η ΔΗΜ.ΑΡ διεκδικεί την απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις και τους όρους του μνημονίου επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια διεκδίκηση ρεαλιστική.

Ο κ. Κουβέλης πως η ΔΗΜ.ΑΡ δεν επιθυμεί η χώρα να περιπέσει στη δίνη των  αλλεπάλληλων  εκλογών, αλλά να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση με περιεχόμενο πολίτικης βαθιά προοδευτικό.

Τόνισε δε, πως δεν διεκδικεί καμία στήριξη από κανένα κύριο Καμμένο η αντίστοιχο πολιτικό σχηματισμό, αλλά η αρχή της δεδηλωμένης να έχει προκύψει από μια διαδικασία ανάλογη της προγραμματικής συμφωνίας.

Τέλος σε ερώτηση του Flashnews.gr αναφορικά με το αν έχουν ονοματεπώνυμο οι δημοκρατικές δυνάμεις με τις οποίες θα μπορέσει να συνεργαστεί η ΔΗΜ.ΑΡ. απάντησε πως \” εμείς καταθέτουμε την πρόταση μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια πολιτική που εμείς θέλουμε να ηττηθεί. Αν το ΠΑΣΟΚ έρθει και μας πει πως συμφωνεί με τους δύο βασικούς όρους που θέτουμε και το περιεχόμενο των  μεταρρυθμίσεων, αφού δεν θεωρούμε μεταρρύθμιση την κατάργηση ζωτικής σημασίας οργανισμών και την περικοπή των μισθών και των συντάξεων.\”

Ο κ. Κουβέλης επέμεινε πως ζητούμενο είναι το να ηττηθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως από τις εκλογές της 6ης Μαΐου \”είναι η ήττα, ακύρωση της πολιτικής που άσκησε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.\”

 

Flashnews.gr/Ανδρέας Γερακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook