Θερμό επεισόδιο σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης ανάμεσα σε ζευγάρι ηλικιωμένων επιβατών και τον οδηγό.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο δρομολόγιο Αρχάνες – Ηράκλειο, όταν –σύμφωνα με την καταγγελία- το ζευγάρι ζήτησε να αποβιβαστεί επί της Λ. Κνωσού σε σημείο που όπως γνώριζαν ήταν στάση του υπεραστικού ΚΤΕΛ, τουλάχιστον κατά την άνοδο προς τις Αρχάνες.

 Με έκπληξη όμως άκουσαν τον οδηγό του Λεωφορείου να τους λέει πως στην κάθοδο δεν υπάρχει στάση και πρέπει να τους αποβιβάσει σε μεγάλη απόσταση από το σημείο, αγνοώντας την ηλικία και τα πράγματα που κουβαλούσαν.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, αφού η αντίδραση του ζευγαριού ξεσήκωσε και τους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ απειλήθηκε σύρραξη.

Η καταγγελία προκαλεί προβληματισμό, καταρχήν για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του συγκεκριμένου οδηγού, αλλά και τις ελλιπέστατες υποδομές που υπάρχουν στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν υπάρχουν διακριτικά σημεία που να καθορίζουν τις στάσεις των υπεραστικών λεωφορείων προκαλώντας περιστατικά όπως αυτό, αλλά και τεράστια ταλαιπωρία στο κοινό.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Γιάννη Χαχλιούτη στάσεις των υπεραστικών εντός πόλης είναι οι στάσεις των αστικών, ''αδειάζοντας'' τον συγκερκιμένο οδηγό που προκάλεσε το επεισόδιο.