Η αλήθεια είναι ότι αυτό ήταν ένα από τα μοντέλα που έκλεψαν την παράσταση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ομοίως και το Volvo V40. Tα δύο αυτοκίνητα που θα τεθούν δηλαδή αντιμέτωπα σε λίγες εβδομάδες, όταν θα ριχτούν στην εμπορική μάχη, μια και ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Βέβαια, το V40 έχει έναν πιο οικογενειακό προσανατολισμό, ενώ η νέα A-Class είναι πιο σπορτίφ. Ισως να απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό, αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε όταν δούμε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου.

Οπως και να ’χει, η νέα A-Class δεν έχει καμία σχέση με το μοντέλο που ξέραμε μέχρι σήμερα. Αυτό το ελαφρώς MPV στυλ ανήκει στο παρελθόν, αφού πλέον αυτό το κομμάτι καλύπτει η νέα B-Class, την οποία οι Γερμανοί έφεραν τεχνηέντως κοντά στην επερχόμενη A-Class, σε ό,τι αφορά στο σχέδιο αλλά και στο μέγεθός της.

Το σχήμα του νέου μοντέλου είναι ενός μικρού coupe με μήκος 4,292 μέτρα, πλάτος 1,780 και ύψος στα 1,433 μ. Στο εμπρόσθιο μέρος συναντάμε τη γνώριμη οικογενειακή ταυτότητα των μοντέλων της Mercedes. Η νέα σχεδιαστική γραμμή έχει βοηθήσει και στην αεροδυναμική με τον συντελεστή οπισθέλκουσας δύναμης να είναι στα 0,26, κάτι που, όπως και να το κάνουμε, συμβάλλει και στην κατανάλωση.

\"\"

Στο εσωτερικό της, η ποιότητα και η καλή εργονομία είναι εμφανής. Γενικά ο σχεδιασμός του ταμπλό αλλά και οι χρωματικοί συνδυασμοί που έχουν χρησιμοποιηθεί (αλουμίνιο, διακριτικό κόκκινο χρώμα, κ.λπ.) είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Mercedes. Σημειώστε βέβαια ότι εμείς είδαμε στη Γενεύη την εξοπλιστική έκδοση AMG style, που θα είναι και η πιο ακριβή στην γκάμα (Urban, Style οι άλλες δύο). Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα multimedia γκάτζετ, όπως οι φωνητικές εντολές στα πρότυπα του λειτουργικού της Apple, οθόνες αφής κλπ. Οι άνθρωποι της Mercedes μάλιστα κάνουν λόγο για ένα iPhone με τροχούς…

Φουλ του diesel

Η νέα A-Class θα είναι διαθέσιμη με τρεις κινητήρες βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Σε ό,τι αφορά τους diesel, την παράσταση κλέβει ο 1,6 lt turbo απόδοσης 109 PS. Ενας κινητήρας που, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (επίσημα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί), θα καταναλώνει κάτω από τα 5 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα είναι περίπου στα 95g/km (δεν θα έχει τέλη κυκλοφορίας). Από εκεί και πέρα θα υπάρχει και δεύτερη έκδοση του ίδιου κινητήρα, απόδοσης 136 PS, ενώ παρών θα είναι και ο 2λιτρος diesel (στην Α220 CDI) με ιπποδύναμη 170 PS. Οι εκδόσεις που θα διαθέτουν κινητήρες βενζίνης είναι:

η Α180 που έχει νέο κινητήρα 1,6 με ισχύ 115 PS, η Α200 με τον ίδιο κινητήρα και αυξημένη απόδοση (156 PS) και την Α250 η οποία θα φορά μοτέρ 2,0 lt με μέγιστη ισχύ 211 PS.

\"\"

Ολοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με σύστημα Eco Start/Stop και προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων ή με το 7G-DCT διπλού συμπλέκτη. Σημειώστε δε πως, όπως αποκάλυψε πρώτο το ελληνικό αυτοκινητικό site www.NewsAuto.gr, ήδη δοκιμάζεται και η Α25 AMG, ένα αυτοκίνητο που (σύμφωνα με το site) θα είναι τετρακίνητο (η κίνηση θα μεταφέρεται μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη) και κάτω από το καπό της θα διαθέτει έναν 2λιτρος turbo κινητήρα που θα αποδίδει πάνω από 340 PS. Η επιτάχυνση 0-100 αναμένεται να επιτυγχάνεται σε περίπου 4,5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η νέα Mercedes A-Class αναμένεται στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο σε τιμές περίπου όμοιες με το υπάρχον μοντέλο…

  \"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook