Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στις ιερόδουλες που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη και κυρίως στην ενδοχώρα του νησιού, κρούουν οι τοπικές αρχές, καθώς είναι αμφίβολο αν υποβάλλονται στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

Μετά το σάλος που προκλήθηκε με τις ιερόδουλες της Αθήνας που είναι φορείς του AIDS, οι έλεγχοι του ΚΕΛΠΝΟ, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο να εντοπιστούν ποιες γυναίκες, από αυτές που προσφέρουν τον αγοραίο έρωτα, πάσχουν από AIDS ή άλλα μεταδιδόμενα νοσήματα, θέτοντας σε κίνδυνο τους πελάτες τους.

Μάλιστα, ο προϊστάμενος της δ/νσης υγιεινής, της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Καμπάνης, τονίζει ότι οι ιερόδουλες, που δραστηριοποιούνται παράνομα στην ύπαιθρο, και οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι αλλοδαπές δεν υποβάλλονται στις ιατρικές εξετάσεις, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν πάσχουν από κάποιες μεταδιδόμενες ασθένειες.

Την ίδια ώρα, ο κος Καμπάνης επισημαίνει ότι οι ιερόδουλες που εργάζονται σε οίκους ανοχής κάθε 15 ημέρες υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις.

Μάλιστα, οι αρχές είναι ιδιαίτερα αυστηρές με το εν λόγω ζήτημα και όσες ιερόδουλες δεν εμφανίζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης, 2 φορές τον μήνα, χάνουν την απαιτούμενη άδεια για τον αγοραίο έρωτα.

Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook