Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 3 Μαΐου, η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη στο Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Στην ομιλία του ο Μ.Βολουδάκης επικεντρώθηκε στο ζητούμενο για την επόμενη ημέρα των εκλογών, το οποίο όπως ο ίδιος ανέφερε δεν μπορεί να είναι άλλο από μια βιώσιμη κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη να υλοποιήσει το πρόγραμμα που θα εγκρίνει ο ελληνικός λαός. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνη την προσέγγιση ορισμένων κομμάτων, όπως κατ’ εξοχήν των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και των κομμάτων της αριστεράς, τα οποία ουσιαστικά περιορίζονται μόνο στην καταγγελία των κακώς κειμένων, χωρίς καμμιά ρεαλιστική πρόταση για το αύριο.

Τόνισε ότι δεν είναι ρεαλιστική η προσέγγιση της αριστεράς, που ισχυρίζεται ότι μπορούμε να πάψουμε να αναγνωρίζουμε και να εξυπηρετούμε το δημόσιο χρέος μονομερώς και χωρίς συνέπειες, αλλά ούτε βέβαια έχουν ρεαλιστική βάση οι διάφορες κατά τον Μ.Βολουδάκη φαιδρότητες που εκστομίζονται κατά καιρούς από τον κ.Καμμένο και από άλλους για χρήματα που υποτίθεται θα προσφερθούν στη χώρα μας από τρίτες χώρες και θα λύσουν ως δια μαγείας όλ. α μας τα προβλήματα. Aπό την άλλη το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι αδύνατον να πείσει οποιονδήποτε για τις προθέσεις του. Ο κ.Βενιζέλος, ενώ είναι συνυπεύθυνος για το τί έγινε στον τόπο τα τελευταία δυόμιση χρόνια, είπε μια «ξερή» συγγνώμη στον ελληνικό λαό, χωρίς όμως να αναγνωρίσει οποιοδήποτε συγκεκριμένο σφάλμα του. Άρα θεωρεί ουσιαστικά ότι όλα καλά πήγαν ως τώρα, και για αυτό δεν μπορεί κανείς να τον εμπιστευθεί.

Η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ο Μ.Βολουδάκης, όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στις δυνάμεις που έφεραν το μνημόνιο του 2010, που βύθισε τη χώρα στη φτώχεια. Πολλοί από αυτούς που κατηγόρησαν τότε τη Ν.Δ. για την πράξη της αυτή, την κατηγόρησαν στη συνεχεια γιατί ψήφισε το Μάρτιο του 2012 τη νέα δανειακή σύμβαση. Όμως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε άλλη επιλογή : ένα όχι από τη Ν.Δ. στη δανειακή σύμβαση θα οδηγούσε σε άτακτη χρεωκοπία. Οι συνθήκες που βιώνει σήμερα ο πολίτης, δεν δημιουργήθηκαν το τελευταίο δίμηνο, άρα δεν είναι συνέπεια αυτής της κίνησης υπευθυνότητας της Ν.Δ. Η Ν.Δ. έχει πρόγραμμα ρεαλιστικό και κοστολογημένο, για να σταματήσει ο διαρκής κατήφορος, και στη συνέχεια να μπορέσουμε σταδιακά να στήσουμε ξανά οι Έλληνες την πατρίδα μας στα πόδια της , με την αστείρευτη εσωτερική δύναμη που το έθνος των Ελλήνων δείχνει πάντα στις δύσκολες ιστορικές συγκυρίες.

Ο Μ.Βολουδάκης αναφέρθηκε και στα τοπικά θέματα. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι επισκεπτόμενος πρόσφατα όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους του νομού , διαπίστωσε ότι τα μεγάλα ζητήματα σε εκκρεμότητα είναι ουσιαστικά τα ίδια που ήταν σε εκκρεμότητα και τρία χρόνια πριν, όταν ως βουλευτής τα παρακολουθούσε. Κι αυτό γιατί στην ουσία δεν προχώρησε τίποτα επί τρία χρόνια ! Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ανέφερε το ΒΟΑΚ. Πριν δυόμιση χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε την ίδρυση της εταιρείας ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., η οποία θα αναλάβει την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ. Επί δυόμιση χρόνια δεν έκαναν τίποτα οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, για να την ιδρύσει τελικά ο Υπουργός Μεταφορών της προσωρινής κυβέρνησης, ο κ.Μ.Βορίδης της Ν.Δ. Σημείωσε μάλιστα ο Μ.Βολουδάκης ότι η εταιρεία ιδρύθηκε με έδρα τα Χανιά και με Πρόεδρο από τα Χανιά. Ασφαλώς ο ΒΟΑΚ είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την Κρήτη, και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων θα πρέπει να είναι αντικειμενική, όμως έστω και σε συμβολικό επίπεδο ο Μ.Βολουδάκης χαρακτήρισε το γεγονός αυτό μια έμμεση από πλευράς πολιτείας αναγνώριση του γεγονότος ότι ως τώρα η ανάπτυξη της Κρήτης ήταν ανισομερής, εις βάρος της Δυτικής πλευράς του νησιού.

Κλείνοντας ο Μ.Βολουδάκης αναφέρθηκε και στη σημασία των προσώπων στην πολιτική. Είπε χαρακτηριστικά : «Ένα είναι σίγουρο σε αυτές τις εκλογές, όπως και σε όλες τις εκλογές: Θα εκλεγούν 300 βουλευτές. Τα πρόσωπα είναι αυτά που τελικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στις σημερινές συνθήκες περισσότερο από ποτέ, οι πολίτες θα πρέπει να εκλέξουν βουλευτές που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινοβουλευτικής δουλειάς. Όσο με αφορά, θα συνεχίσω να κινούμαι και να εργάζομαι με γνώμονα τη συνείδησή μου, για να μπορώ και αύριο, όπως ως σήμερα, να κοιτάζω τους συμπολίτες μου κατά πρόσωπο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook