Τα περισσότερα νομίσματα διαπραγματεύονται με μικρές μεταβολές, εν όψει της σημαντικής ανακοίνωσης στις Η.Π.Α. από το μέτωπο των νέων θέσεων απασχόλησης. Παρ’ όλα αυτά, το επενδυτικό κλίμα δείχνει αρνητική ροπή, εν μέσω και των χειρότερων ανακοινώσεων στην Ευρωζώνη. Ο δείκτης PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στις 46,9 μονάδες από τις 49,4 μονάδες, με τις εκτιμήσεις να περιμένουν μικρότερη πτώση στις 47,9 μονάδες.

Μετά και τους απογοητευτικούς δείκτες μεταποίησης επιβεβαιώνεται ότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη ακολουθεί τον δρόμο της επιβράδυνσης. Ως αποτέλεσμα, το ευρώ δέχεται πιέσεις και διαπραγματεύεται σταθερά κάτω από τα 1,3150 δολάρια, παρά τη θετική έκπληξη που προήλθε από τις πωλήσεις λιανικής με απρόσμενη άνοδο 0,3% τον Μάρτιο. Σημαντικό επίπεδο για το ευρώ είναι το 1,3165.

Η στερλίνα υποχώρησε σήμερα μετά και τις τιμές κατοικιών που κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος τον Απρίλιο, με το επίπεδο του 1,6160 να αποτελεί σημαντική στήριξη για την ισοτιμία GBPUSD και ένα κλείσιμο κάτω από αυτό να ανοίγει τον δρόμο για χαμηλότερα επίπεδα.

Αποδυναμωμένα παραμένουν τα commodity currencies, με το NZDUSD να σημειώνει πτώση κάτω από το 0,8000.

Τέλος, η ισοτιμία USDJPY προσέγγισε νωρίτερα τα 80,00 γιεν και μια αρνητική μέτρηση από τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ είναι πιθανό να οδηγήσει το ζεύγος κάτω από αυτό το επίπεδο.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook