Αίσθηση, αλλά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα ολυμπιακό σποτ που δημιούργησε η κυβέρνηση της Αργεντινής για να τιμήσει τους πεσόντες και τους ήρωες της σύρραξης στο Νότιο Ατλαντικό για τα Νησιά Φώκλαντς-Μαλβίνας.

Στο σποτ εμφανίζεται ένας γνωστός Αργεντινός αθλητής του χόκεϊ επί χόρτου, ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αργεντινή, να κάνει προπόνηση στα Νησιά, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Το βίντεο έχει εικόνες και πλάνα εξαιρετικής ομορφιάς και αισθητικής. Η μουσική είναι υποβλητική, ενώ εκτός από τον αθλητή δεν εμφανίζεται κανένας άλλος.



Μοναδική του συντροφιά, οι πιγκουίνοι, αλλά και όλα όσα θυμίζουν Βρετανία στο πέρασμά του, όπως ο κλασσικός κόκκινος τηλεφωνικός θάλαμος, τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας και τα βρετανικής αρχιτεκτονικής σπίτια.

Το σποτ τελειώνει με το εξής σύνθημα: ''Για να αγωνιστούμε επί βρετανικού εδάφους, προπονούμαστε επί αργεντινού''.

30 χρόνια από τη σύρραξη στο Ν. Ατλαντικό

Υπενθυμίζεται ότι φέτος συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τη σύρραξη στο Νότιο Ατλαντικό. Το σποτ βγήκε στον αέρα στις 2 Μαΐου, στην επέτειο από τη βύθιση από τους Βρετανούς του καταδρομικού General Belgrano, το οποίο έπλεε εκτός της ζώνης πολεμικών επιχειρήσεων. Περίπου 400 Αργεντινοί έχασαν τη ζωή τους.

''Πέρασα μια ολόκληρη εβδομάδα στα Νησιά και ήταν μοναδική εμπειρία, γιατί ήμουν μαζί με βετεράνους. Μερικοί από αυτούς έλαβαν μέρος και στον Μαραθώνιο'' δηλώνει ο ίδιος ο αθλητής, Φερνάντο Σίλβερμπέργκ.

Ο Ίαν Χάνσεν, βουλευτής των Νήσων χαρακτήρισε το σποτ φτηνή και ασεβή προπαγάνδα, καθώς και απόπειρα εκμετάλλευσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

''Το γεγονός ότι ο αθλητής αυτός εικονίζεται να πατά πάνω σε μνημεία πεσόντων αποδεικνύει την παντελή έλλειψη σεβασμού των Αργεντινών στην ιστορία και στις επιθυμίες των ανθρώπων που ζουν εδώ'' δήλωσε.

news247.gr