Μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε θα έφερνε και την καταστροφή στην Ευρωζώνη, υποστήριξε ο πρόεδρος της Fitch, Πωλ Τέιλορ. Μάλιστα σημείωσε πως το μονοπάτι που βαδίζει δεν είναι βιώσιμο και υποστήριξε πως ενδεχομένως να βγει από την Ευρωζώνη.

«Η καλύτερη υπόθεση είναι ότι το σύστημα θα επιλύσει τα προβλήματα. Δεν περιμένουμε να δούμε διάσπαση της Ευρωζώνης. Πιστεύουμε ότι το μονοπάτι που βρίσκεται η Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο. Θεωρούμε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την Ευρωζώνη χωρίς να αποσταθεροποιηθεί η υπόλοιπη ζώνη του ευρώ και σε αυτό το πλαίσιο πιστεύουμε ότι δεν θα είναι κάτι σαν την κατάσταση με τη Lehman», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο Τέιλορ.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία λέγοντας πως «είναι σημαντικό να γίνει η διάκριση μεταξύ της ρητορικής που χρησιμοποιείται σε προεκλογικές περιόδους με τις πραγματικές πολιτικές που εφαρμόζονται μετά τις εκλογές. Ιδίως στη Γαλλία, νομίζω ότι το περιθώριο για ελιγμούς είναι περιορισμένο».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί απίθανη την υποβάθμιση της αξιολόγησης τους πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, προσθέτοντας ωστόσο πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους.

«Τώρα έχουμε αρνητικό outlook για τις ΗΠΑ, το οποίο σημαίνει πως πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα υποβάθμισης,» σημείωσε ο πρόεδρος της Fitch.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook