Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της άτυπης σφυγμομέτρησης που δημοσιεύθηκε στο GreekAmericanNewsAgency. Σύμφωνα με την έρευνα μόλις ένας στους εκατό Έλληνες της Αμερικής θα έλθουν στην χώρα τους για να ψηφίσουν.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας είναι πως η πλειοψηφία των ομογενών δηλώνουν οργισμένοι. Κάτι που αποτυπώνεται εύγλωττα και στην κάμερα:

«Δεν θα βγει κανένας! Είμαστε αηδιασμένοι. Πάλι τα ίδια θα έχουμε. Πως είναι δυνατόν αυτοί όλοι τους που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την μαύρη μοίρα να έχουν το θράσος να ζητούν να τους εμπιστευτεί ξανά ο ελληνικός λαός. Αλλά ευθύνεται και ο Έλληνας γιατί μέχρι τώρα ψήφιζε με γνώμονα το ρουσφέτι και όχι το μέλλον της πατρίδας. Έχουν ευθύνη όλοι τους».

Οι περισσότεροι που ενημερώνονται, όχι μόνο από την τηλεόραση αλλά κυρίως από το διαδίκτυο, επιρρίπτουν ευθύνες στα δυο μεγάλα κόμματα και ζητούν από τους ψηφοφόρους να τα καταψηφίσουν. Άλλοι πιστεύουν πως την μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση την έχουν οι γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι, οι εκδότες και το διαπλεκόμενο σύστημα εκδοτών και πολιτικών, ενώ δεν διστάζουν να το πουν και μπροστά στην κάμερα.

Όλοι τους έχουν καταγγελτικό και επικριτικό λόγο για τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Εμφανίζονται θυμωμένοι και έντονα απογοητευμένοι, αλλά συστήνουν σύνεση στους συμπατριώτες τους που θα πάνε να ψηφίσουν.

«Ο θυμός δεν θα οδηγήσει πουθενά. Ούτε άκρα δεξιά, ούτε άκρα αριστερά», αναφέρει ένας άλλος ομογενής. «Να θυμηθούν τα μεγάλα και παχιά λόγια αυτών που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 38 χρόνια και έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, δηλώνει άλλος.

Σχεδόν η πλειοψηφία όσων πλησιάσαμε για να μας μιλήσουν όλες αυτές τις ημέρες, στα πλέον πολυσύχναστα μέρη της Ελληνικής Αστόριας, προτάσσουν την πατρίδα και όχι το ρουσφέτι και το προσωπικό συμφέρον, ενώ για τους πολιτικούς όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων έχουν να πουν ότι όλοι τους έχουν την ίδια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει η χώρα.

Για τις ανάγκες της έρευνας μιλήσαμε με περισσότερους από 200 ανθρώπους στο κέντρο της Αστόριας και στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά αποσπάσματα.

Ολόκληρη η έρευνα με τις απόψεις των Ελλήνων για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις εκλογές της 6ης Μαϊου, στο GreekAmericanNewsAgency.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook