Ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές το πρόγραμμα της «Κοινωφελούς Εργασίας». Το πρόγραμμα αφορά πεντάμηνη εργασία σε φορείς της Κρήτης με μισθό 625 € και πλήρη ασφάλιση.

Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» ως αρμόδιος φορέας για το πρόγραμμα της «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», ενημερώνει τους πολίτες ότι οι διαδικασίες προκήρυξης, αξιολόγησης και επιλογής των ανέργων και αγροτών, ανεστάλησαν προσωρινά, λόγω των εθνικών εκλογών.

Άμεσα με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης δίδεται στην δημοσιότητα η προκήρυξη για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων υποψηφίων ανέργων και αγροτών.

Ακολουθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης και προσλήψεων των 1455 ατόμων για τον Νομό Ηρακλείου και των 375 για τον Νομό Λασιθίου, για πεντάμηνη εργασία στους δήμους και λοιπούς δημόσιους φορείς με μισθό 625 € μηνιαίως και πλήρη ασφάλιση ΙΚΑ.

Όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις και αποφάσεις, από πλευράς Υπουργείου Εργασίας και ΑΣΕΠ, βρίσκονται ήδη υπογεγραμμένες στα γραφεία της «Αλληλεγγύη Κρήτης».
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους, ανέργους και αγρότες της Ανατολικής Κρήτης, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και καμία επιπλέον καθυστέρηση για την έναρξη του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Αναλυτικά, η κατανομή των θέσεων εργασίας ανά φορέα στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: 590
ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ: 125
ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ: 115
ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ: 130
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ: 46
ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ: 122
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ: 100
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ: 90
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ: 10
ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜ.: 10
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΓΝΗ: 17
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΖΕΥΞΙΣ: 15
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 25
ΠΕΡΙΦΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: 40
ΟΛΗ Α.Ε.: 20
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: 78
ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: 100
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: 94
ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: 70
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: 13
ΠΕΡΙΦΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: 20

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook