Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. στη «σκιά» του μακελειού στου Ρέντη και του τραγικού θανάτου δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στην θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει ο σημερινός αρχηγός Λευτέρης Οικονόμου, η θητεία του οποίου θεωρείται επιτυχημένη παρά το τελευταίο αιματηρό περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Βήματος, εκτός αστυνομικού σώματος τέθηκαν οι επιθεωρητές Νοτίου και Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργος Γαλιάτσος και Κωνσταντίνος Κασαπάκης.

Ο κ. Γαλιάτσος είχε εκπονήσει τις μελέτες για τα σύνθετα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ενώ τις τελευταίες ημέρες κατηύθηνε στην Κρήτη τις ενέργειες των αστυνομικών και λιμενικών αρχων για την υποδοχή των χιλιάδων Κινέζων πολιτών που έφευγαν από την Λιβύη.

Ο κ. Κασαπάκης συμμετείχε κι αυτός στο πρόγραμμα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ είχε θητεία και σε υπηρεσίες ασφαλείας.

Στη θέση του, όπως όλα δείχνουν, διατηρείται τελικά ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης υπέβαλε στον υπουργό Προστασίς του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή αίτημα να εξαιρεθεί από τις κρίσεις και να αποστρατευθεί.

Ο κ. Ραχωβίτσας θεωρείται ο δημιουργός της ομάδας ΔΙΑΣ και στην απόφαση του αυτή φαίνεται να τον οδήγησαν οι αποδοκιμασίες που άκουσε στη διάρκεια της κηδείας στο Περιστερι ενός από τους δύο νεκρούς αστυνομικούς.

Το αίτημα του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό από τον κ. Παπουτσή και σύμφωνα με τις όλες τις πληροφορίες ο αξιωματικός επείσθη και θα παραμείνει στην θέση του.

Στο πόστο του παραμένει και ο επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, αφού θεωρήθηκε σημαντική η συνδρομή του στο ζήτημα διαχείρισης των λαθρομεταναστών σε νομικό και τεχνικό επίπεδο.

Κρισιμη θεωρείται η επιλογή αξιωματικών για την θέση του Αττικάρχη, αλλά και την θέση του Διοικητή Ασφάλειας Αττικής. Σε λίγες ώρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook