Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη. Για ακόμα μία φορά κάλεσε τον ελληνικό λαό με την ψήφο του να ανοίξουν δρόμο για νέο αριστερό συνασπισμό εξουσίας.

Όταν αναφέρθηκε στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, ανέβασε τους τόνους, λέγοντας στον κόσμο πως «σας βλέπει, όλη η Ελλάδα. Και σας ακούει όλη η Ευρώπη. Και η φωνή της αξιοπρέπειας και την ανατροπής, που σήμερα υψώνετε, ανησυχεί τους δανειστές. Τρέμει την ετυμηγορία σας και ο κ. Σόιμπλε. Γνωρίζουμε ότι εύχεται και εργάζεται για να νικήσουν από κοινού Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν το θέλει τόσο πολύ, του λέω το εξής:

Έλα να τους ψηφίσεις. Αλλά να ξέρεις ότι ο καιρός που απέναντί σου στη διαπραγμάτευση ήταν αυτοί που βρίσκονται και στις λίστες της Siemens πέρασε. Απέναντί τους έχεις πλέον τον ελληνικό λαό. Αυτός έχει το λόγο τώρα».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, του 2009.

«Εσείς δεν αγωνιστήκατε γι’ αυτό το κόμμα του Μνημονίου. Δεν πιστέψατε ποτέ στο νεοφιλελευθερισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «προσπαθεί να ανασύρει από το μπαούλο της Ιστορίας τις διαχωριστικές γραμμές του Εμφυλίου, για να κρύψει τις δικές του ευθύνες, για τη συνθηκολόγησή του με το μνημόνιο της υποτέλειας».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επωφελούνται από το πείσμα κάποιων ηγεσιών της Αριστεράς – και κυρίως του ΚΚΕ, καλώντας «κάθε κομμουνιστή και κάθε κομουνίστρια να δώσει τη μάχη της ενότητας. Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος».

Τέλος σημείωσε, όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ, τόνισε πως «δεν κατανοώ την επιμονή του Φώτη Κουβέλη να αρνείται τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ εσχάτως μιλά για την ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook