Την άμεση κατάργηση του πρόσφατου τροποιητικού νόμου περί ΦΠΑ ζήτησαν οι επιχειρήσεις σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Σύμφωνα με τον τροποιητικό νόμο, που τέθηκε σε εφαρμογή στις 9 Μαρτίου 2012 χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση με τους επηρεαζόμενους κλάδους, όταν υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο παρέχει υπηρεσίες ή υπηρεσίες με αγαθά στο πλαίσιο κατασκευής, μετατροπής, κατεδάφισης συντήρησης ή άλλου έργου πολιτικής μηχανικής ή άλλο υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλει ΦΠΑ.

Με τον νέο αυτό νόμο πλήττεται η ανταγωνιστικότητα και η ρευστότητα των κυπριακών επιχειρήσεων και επιβάλλει επιπρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης εν μέσω πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης. Από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του νέου νόμου, διαπιστώνεται πως τα προβλήματα που προκαλεί στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον κατασκευαστικό τομέα είναι εξαιρετικά σοβαρά.

Κατά τις προσεχείς μέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την κατάργηση του νέου νόμου και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και της απασχόλησης.

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της ΟΕΒ, συμμετείχαν οι Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, Σύνδεσμος Μεταλλουργικών Βιομηχανιών, Σύνδεσμος Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων, Παγκύπριος Σύνδεσμος Βιομηχάνων Επίπλου και Ξυλουργικών, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υαλουργικών Βιομηχανιών, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υδροηλιακής Τεχνικής Εκμετάλλευσης και Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook