Από την Ιαπωνία μας έρχεται αυτό το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο με το όνομα zecOO. Το πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί από τον Kota Nezu του γραφείου σχεδιασμού Design Znug και έχει εκτεθεί ήδη σε έκθεση σχεδιασμού στo Τόκυο

Η φουτουριστική όψη του πρωτότυπου με την χαμηλή θέση οδήγησης, εντυπωσιάζει περισσότερο σε εμφάνιση παρά το ότι είναι ηλεκτροκίνητο. Στο πίσω αλουμινένιο μονόμπρατσο ψαλίδι και στη ζάντα με διάμετρο 17 ιντσών υπάρχει ένα θηριώδες ελαστικό 240-40, ενώ στην μπροστινή φοριέται ένα 180/55. Μπροστά υπάρχει hub steering με δυο αλουμινένια ψαλίδια και ένα μεγάλο δισκόφρενο να πιάνει στη ζάντα, ενώ η δαγκάνα του έρχεται από την Buell.

Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα και ο κινητήρας αποδίδει 28 ίππους αλλά και 6,5 χιλογραμμόμετρα ροπής, δίνοντάς του τελική ταχύτητα 125 χιλιομέτρων την ώρα. Ζυγίζει 245 κιλά και η φόρτιση των μπαταριών του χρειάζεται έξι ώρες.

Έχουν κατοχυρωθεί πατέντες για τον σχεδιασμό του πλαισίου του, ενώ στην πρόθεση των δημιουργών του είναι και η παραγωγή του, σε μικρούς αριθμούς βέβαια και ανάλογη τιμή, που θα είναι περίπου 60.000 ευρώ.

zecOO: ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο