15.490 τετραγωνικά χιλιόμετρα που αντιστοιχούν σε 11.7% της συνολικής έκτασης της χώρας είναι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της περιφέρειας (την οποία αντιμετωπίζουμε αυστηρά γεωγραφικά). Αυτό που δεν μετράνε είναι η αναλογία μοιραίων γυναικών που κυκλοφορούν καθημερινά από το κέντρο της Πάτρας και το λιμάνι της Καλαμάτας, μέχρι την κορυφή του Ταΰγετου και το τελευταίο χωριό της Μάνης. Αυτές είναι οι πιο γνωστές.

Το δέκα το καλό

Η Πατρινιά Σταρ Ελλάς 2010, Ηλιάννα Παπαγεωργίου, κάνει ήδη μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Και της είναι γραμμένο να γνωρίσει την διεθνή αποθέωση. Ένας συνδυασμός μεσογειακής κλάσης, αδαμάντινου χαρακτήρα και αψεγάδιαστου κορμιού που θα μας απασχολεί για την επόμενη 20ετία. Και λίγο λέω.

\"\"

 

Η παγκοσμίως γνωστή

Προφανώς και η Μαρία Μενούνος δεν πέρασε την εφηβεία της παίζοντας κρυφτό στα στενάκια του Άκοβου Αρκαδίας. Αλλά αυτό είναι το χωριό των παππούδων της και εδώ έχει δηλώσει ότι θέλει προσεχώς να παντρευτεί. Στο ενδιάμεσο παίρνει συνεντεύξεις από τους μεγαλύτερους σταρ του πλανήτη, γράφει best seller βιβλία και ανεβαίνει και στο ρινγκ -φορώντας μπουστάκι με την ελληνική σημαία- για να κάνει τσάμπα διαφήμιση στην χώρα.

\"\"

Η Σταρ (Πελοπόννησος) που θα μας μείνει αξέχαστη

Ο θεσμός των Πελοποννησιακών καλλιστείων κλείνει φέτος 30 χρόνια . Αλλά ποτέ δεν κέρδισε την ΄αναγνώριση΄΄ που θα έπρεπε. Και όμως και μόνο το γεγονός ότι από εδώ προέκυψε η Ρία Αντωνίου -με καταγωγή από την Μάνη και μέλλον που γράφεται αυτή την στιγμή που μιλάμε στο Μιλάνο- θα έπρεπε να είναι αρκετό.

\"\"

 

Το πιο σέξι σώμα

Η Νίκη Κάρτσωνα ήρθε στην ζωή μας από την Καλαμάτα ως πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής. Και μετά αποφάσισε, για μια πενταετία, να βάλει μπουρλότο στον αμφιβληστροειδή μας με φωτογραφήσεις (στο μπαλκόνι στην Σαντορίνη για το Playboy, να γλείφει το τακούνι στο Nitro) που μου κόβεται η ανάσα και μόνο που τις θυμάμαι. Πλέον είναι σύζυγος, μητέρα και επιχειρηματίας. Και, πάνω από όλα, αξέχαστη.

\"\"

 

Ο φακός υποκλίνεται μπροστά της

Στα 26 της, η –γεννημένη στην Σκάλα Λακωνίας- Αθηνά Οικονομάκου έχει ήδη προλάβει να γίνει το εθνικό μας κορμί (λόγω της γνωστής ‘πατριωτικής διαφήμισης) και η εθνική μας ‘καριόκα’ (λόγω του ρόλου της στο ‘Η ζωή της άλλης’). Πόσες ακόμη εθνικές χαρές της είναι γραφτό να μας χαρίσει;

\"\"

 

Το καθαρόαιμο παντός τερέν

Η Έρρικα Πρεζεράκου, με καταγωγή από τη Μάνη, μοιάζει ανίκανη να κάνει οτιδήποτε άλλο από πρωταθλητισμό. Στους στίβους, τις τηλεοπτικές πίστες και διαχρονικά στο αντρικό πληθυσμό. Η εικόνα της να  διορθώνει το σορτσάκι της –και στην συνέχεια να τινάζει την άμμο από πάνω της- καθώς σηκώνεται από το σκάμμα, είναι απλά φελινικής τελειότητας.

\"\"

 

Υποψήφια για Hall of Femme

Η ωραιότερη Σπαρτιάτισσα όλων των εποχών έκανε καριέρα ως μοντέλο σε Γαλλία και Γερμανία σε μια εποχή που αυτό ήταν -ακόμη πιο- Σισύφειος άθλος. Εξουθενωτικά σέξι (όταν το επέλεγε) και ταυτόχρονα απογειωτικά σικάτη (από default), η Τζίνα Αλοιμόνου έπαιζε πάντα το παιχνίδι με τους δικούς της όρους.

\"\"

 

Το ωραιότερο πρόσωπο

Δεν μου επιτράπηκε να βάλω και πάλι την Ηλιάνα, οπότε την θέση της παίρνει δικαιωματικά η 24χρονη φοιτήτρια Ισπανικής Φιλολογίας και υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα, Τζοβάνα Δαριώτου. Που το έχει κάνει το γυμνό περασματάκι της από το Maxim και το Playboy. Περισσότερο γνωστή ως ‘σωσίας της Αλεξανδράτου’, ένας χαρακτηρισμός που την αδικεί. Κυρίως επειδή το κορίτσι διαθέτει όντως βαριά κουλτούρα.

\"\"

 

Η βασίλισσα του ρινγκ 

Η Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Κανέλλις είναι καθαρόαιμη Σπαρτιάτισσα. Κάτι που αποδεικνύει εδώ και δεκαετίες στα ρίνγκ της Αμερικής, όπου και έχει πολλάκις ψηφιστεί ως η πιο σέξι wrestler. Τίτλο που υπερασπίζεται συχνά πυκνά με φωτογραφήσεις στο Playboy.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook