Εναν έξυπνο τρόπο σκέφτηκε το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για να προβάλει την Ελλάδα, όσο διάστημα θα είναι σε εξέλιξη οι Ολυμπιακοί Αγώνες ( 27 Ιουλίου-12 Αυγούστου) όταν τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στο Λονδίνο.

Θα δημιουργήσει το Σπίτι των Ελλήνων το οποίο θα γεμίσει με εικόνες, ήχους, μυρωδιές, μουσική, και οτι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς που να στέλνει ένα θετικό μήνυμα της χώρας στο εξωτερικό και να ανατρέψει τα αρνητικά στερεότυπα.

Θα προσπαθήσει να προβάλλει με τρόπο τεκημριωμένο και διακριτικό την δημιουργική πλευρά των Ελλήνων. Θέλει να αναδείξει τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες και τις δυνάμεις της χώρας που δημιουργούν, παράγουν και καινοτομούν. Θα επιδιώξει ακόμη να προβάλλει, το φυσικό πλούτο, τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και την υψηλότατη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού 25.000.000 Ελλήνων.

Το “Σπίτι των Ελλήνων” θα λειτουργήσει εκείνες τις ημέρες στους χώρους του Carlton Club (69 St. James’s Street, London SW1A 1PJ), σε ένα αυτοτελές διατηρητέο κτίριο παραδοσιακού βρετανικού αρχιτεκτονικού ρυθμού στο κέντρο του Λονδίνου. Καλούνται δε να συμμετάσχουν όσες περισσότερες δημιουργικές και επιχειρηματικές δυνάμεις του τόπου και της διασποράς είναι πρόθυμες να συμβάλλουν ώστε να προβάλλουν την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κ. Χάρης Οικονομόπουλος, “είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και γίνεται σε συνεργασία με τη “Συμμαχία για την Ελλάδα” και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

“Η πρωτοβουλία αυτή θα πετύχει εφόσον συνεγείρει τους περισσότερους και πλέον δημιουργικούς συμπολίτες, επιχειρήσεις και φορείς μαζί με κάθε οργάνωση που τα τελευταία δύο, τουλάχιστον, χρόνια επιχειρεί να επικοινωνήσει, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, τις αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και τις δυνατότητες που αυτές έχουν να υπερβούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ώστε να οδηγήσουν, το συντομότερο δυνατό, τόσο για όσους σήμερα υποφέρουν όσο και, κυριότερο, για τους νέους Έλληνες”.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούνται προτάσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Σπίτι των Ελλήνων στο Λονδίνο. Καλούνται εταιρείες παραγωγής , γραφιστικών, διοργάνωσης εκδηλώσεων να υποβάλλουν προτάσεις για την παρουσία της Ελλάδας στη βρετανική πρωτεουσα. Οσοι ενδιαφέρονται , κοινοπραξίες ή φυσικά πρόσωπα, θα πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 18 Μαιου και μπορούνε να δούνε τις λεπτομέρεις στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου. (www.bhcc.gr).

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook