Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζούσε μόνος του στο νοτιότερο μέρος της Νιγηρίας παρότι είχε τρεις γυναίκες και τρία παιδιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια του θανάτου του, αλλά από όσα έχουν διαρρεύσει, τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ το τελευταίο διάστημα φέρεται πως είχε και ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 1994/95, ερχόμενος στο μεγάλο λιμάνι αμέσως μετά το Μουντιάλ του 1994, έχοντας τέσσερις συμμετοχές και δύο γκολ με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας στο σύντομο διάστημα που παρέμεινε στον ελληνικό σύλλογο.

Να σημειωθεί ότι ο Γιεκινί παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής του ομάδας, έχοντας πετύχει 37 γκολ σε 58 παιχνίδια.

Η Καντούνα και η πρώτη γνωριμία με την Ευρώπη

Ο Ρασίντ Γιεκινί γεννήθηκε στην Καντούνα και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στο πρωτάθλημα Νιγηρίας. Η Ευρώπη τον γνώρισε το 1990 από την παρουσία του στη Βιτόρια Σετούμπαλ.

Επόμενος σταθμός από την πορτογαλική ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός. Στους \”ερυθρόλευκους\”, βέβαια, πήρε μεταγραφή κυρίως λόγω της παρουσίας του με την εθνική ομάδα Νιγηρίας στο μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 1994. Εκεί όπου σκόραρε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο 3-0 επί της Βουλγαρίας.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook