Το πιο μεγάλο φεγγάρι του έτους θα λάμπει στον ουρανό το βράδυ της 5ης και 6ης Μαΐου, καθώς θα συμπέσουν δύο αστρονομικά φαινόμενα: θα υπάρχει πανσέληνος και, ταυτόχρονα, η Σελήνη θα βρίσκεται στην μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη.

Ο συνδυασμός αυτός θα δώσει την ευκαιρία στους ρομαντικούς, ανήμερα των εκλογών, εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, να απολαύσουν ένα πραγματικά «γεμάτο» φεγγάρι.

Ταυτόχρονα, το πολύ λαμπερό φεγγάρι θα σκεπάσει με τη λάμψη του μία ακόμη βροχή διαττόντων, τις Ήτα Υδροχοΐδες, που συμπωματικά κορυφώνονται το ίδιο βράδυ.

Καθώς η Σελήνη ασκεί μόνιμη βαρυτική επίδραση στον πλανήτη μας, κάτι που είναι κυρίως ορατό μέσα από τις παλίρροιες στη Γη, στις 5 – 6 Μαΐου, όταν θα υπάρχει το μεγαλύτερο και πλησιέστερο φεγγάρι του έτους, αναμένεται ένταση του φαινομένου των παλιρροιών, κάτι που θα κρατήσει και τις επόμενες μέρες.

Η επόμενη πανσέληνος του 2012 θα συμβεί στις 4 Ιουνίου, ενώ το επόμενο περίγειο θα λάβει χώρα μία μέρα πριν, στις 3 Ιουνίου, οπότε η απόσταση Γης-Σελήνης θα είναι 358.482 χιλιόμετρα.

Πανσέληνος και εκλογές

Η super Πανσέληνος που θα λάμψει σήμερα  όσο και η αντίθεση Ερμή-Κρόνου δημιουργούν ένα μάλλον εχθρικό αστρολογικό σύμπαν που αναμένεται να επηρεάσει ανάλογα την κατάσταση. Κοινώς επειδή λέγεται ότι η πανσέληνος επηρεάζει ποικιλοτρόπως και πολύ κόσμο, πιθανόν η αντίδραση μερίδας πολιτών και ψηφοφόρων να είναι εντελώς απρόβλεπτη.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι με δεδομένο το γεγονός ότι το φαινόμενο της super Πανσελήνου συνοδεύεται αρκετά συχνά τόσο με γεωφυσικές όσο και με πολιτικές αναταραχές, αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο φαινόμενο το οποίο μάλιστα γίνεται με ακρίβεια την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες στην Ελλάδα (στη 16η μοίρα του Σκορπιού, στις 6:35 τοπική ώρα Ελλάδας).

Παραδοσιακά όπως εξηγεί το tlife, στην Αστρολογία η Σελήνη ανάμεσα σε άλλα σημαίνει τη μάζα, το πλήθος το λαό.

Η θέση της Σελήνης στο Σκορπιό από μόνη της δείχνει τον έντονο προβληματισμό με τον οποίο θα προσέλθουν οι εκλογείς στις κάλπες. Η Σελήνη, που βρίσκεται σε θέση πτώσης στο συγκεκριμένο ζώδιο, αναδεικνύει την αβεβαιότητα που «κουβαλά» ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, το οποίο θα αποφασίσει «κυριολεκτικά» μέσα στο παραβάν τι θα ψηφίσει τελικά! Μάλιστα, δεδομένης της «φύσης» του Σκορπιού (που θεωρείται παραδοσιακά ως το ζώδιο της «εκδίκησης», του θανάτου και της αναγέννησης), όλα δείχνουν ότι στην πλειοψηφία της, η ψήφος των αναποφάσιστων Ελλήνων πολιτών αναμένεται να είναι ψήφος εκδίκησης, οργής και θυμού για όλα τα φοβερά και τρομερά έχουν συμβεί στα δύο χρόνια που η χώρα μας μπήκε στο μνημόνιο της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας.

Άλλη μία βροχή από πεφταστέρια

Συμπτωματικά, στο ίδιο διήμερο, στις 5 και 6 Μαΐου, θα κορυφωθεί και η δραστηριότητα μίας ακόμη ανοιξιάτικης βροχής διαττόντων, των Ήτα Υδροχοΐδων, που άρχισαν να εμφανίζονται από τις 19 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Μαΐου. Φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Υδροχόου (από όπου πήραν και το όνομά τους), ενώ η πραγματική προέλευσή τους είναι τα απομεινάρια σωματιδίων που άφησε πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ, όταν αυτά περιοδικά συναντούν την τροχιά της Γης.

Κατά μέσο όρο, στη φάση της αποκορύφωσης, παρατηρούνται σε κατεύθυνση νοτιοανατολική στον ουρανό γύρω στα δέκα μετέωρα (πεφταστέρια) την ώρα, με ταχύτητα περίπου 66 χλμ. την ώρα. Το αστρονομικό φαινόμενο κορυφώνεται μία έως δύο ώρες πριν την αυγή, επειδή όμως παράλληλα ο ουρανός θα κυριαρχείται από το πιο λαμπρό φεγγάρι του 2012, οι ξενύχτηδες, ιδίως στο Βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, θα καταφέρουν με δυσκολία να δουν μόνο τα πιο φωτεινά από τα μετέωρα των Υδροχοϊδών. Μεγαλύτερες ελπίδες παρατήρησης θα έχουν οι κάτοικοι του Νοτίου ημισφαιρίου της Γης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook