Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, εν όψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής, με τις τελευταίες συγκεντρώσεις. Σήμερα Σάββατο είναι σύμφωνα και με το Σύνταγμα ημέρα περισυλλογής για τους ψηφοφόρους ενώ δεν πραγματοποιούνται προεκλογικές εκδηλώσεις. Οι αρχηγοί των κομμάτων, σε χαλαρή διάθεση συναντήθηκαν με δημοσιογράφους αλλά και στελέχη των κομμάτων τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πήγε το μεσημέρι στο πάρκο Ελευθερίας με τους στενούς συνεργάτες του, όπου συναντήθηκε με δημοσιογράφους. Ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να κάνει πολιτικές συζητήσεις, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ποδόσφαιρο αλλά έγιναν και αναφορές στην χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Αύριο το πρωί ο κ. Βνειζέλος θα ψηφίσει στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα, όπου το μεσημέρι έκανε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να μεταβεί στην Πύλο όπου αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα νωρίς το πρωί επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του κομμουνιστικού κόμματος στην Λαμπρινή, συνομίλησε με μέλη και φίλους του κόμματος, αντάλλαξε απόψεις και συνάντησε ανθρώπους από τον χώρο της τέχνης. Αύριο θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στην Πετρούπολη.

Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου παρέθεσε γεύμα σε δημοσιογράφους και συνεργάτες. Στους συνομιλητές του δήλωσε ότι αισθάνεται κουρασμένος αλλά είχε εμφανώς καλή διάθεση.

Στην \”Λαοφιλία\” το αναψυκτήριο που βρίσκεται στα γραφεία του ΛΑΟΣ συναντήθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μαζί με στελέχη, υποψήφιους βουλευτές και δημοσιογράφους. Χωρίς άγχος όπως δήλωσε θα περιμένει τα αποτελέσματα. Θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων ήταν και η επιστολή συμπαράστασης που του έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και χαριτολογώντας ο Καρατζαφέρης είπε ότι μετά την επιστολή αυτή, κανονικά δεν θα έπρεπε να πίνουμε ούζα αλλά βότκα. Οι διπλωματικές πηγές της Ρωσίας σημειώνουν ότι η επιστολή του κ. Πούτιν ήταν εθιμοτυπική και σε καμία περίπτωση δεν αναμιγνύεται στις εκλογές της Ελλάδας. Ο κ. Καρατζαφέρης θα ψηφίσει αύριο στο Φάληρο, στο σχολείο όπου και αποφοίτησε.

Σε εστιατόριο στην περιοχή του Ζαππείου βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης με τους στενούς του συνεργάτες, τα οργανωτικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και πολλούς βουλευτές του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος περιόδευσε σε όλο το λεκανοπέδιο για να ευχαριστήσει τους εθελοντές του κόμματος που βοήθησαν στην προεκλογική εκστρατεία, εθελοντές μετ ους οποίους πρώτα έγιναν φίλοι στο διαδίκτυο και μετά γνωρίστηκαν και προσωπικά. Ο κ. Καμμένος αύριο θα μεταβεί στην Σαμοθράκη για να ψηφίσει μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου κάνει περιοδεία σε χωριά. Το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο για να ευχαριστήσει και κει στελέχη και οπαδούς της Δημοκρατικής. Αύριο θα ψηφίσει στο Ηράκλειο.

Η πρόεδος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη το πρωί βρέθηκε στην Καλλιθέα όπου είχε μια τελευταία επαφή τόσο με στελέχη του κόμματος αλλά και δημοσιογράφους. Αύριο το πρωί θα ψηφίσει στο πρώτο λύκειο των Αγίων Ανάργυρων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook