Κλίμα «βαρύ και ασήκωτο» επικρατεί στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Α. Τσοχατζόπουλο, ενώ στη χειρότερη από ψυχολογικής πλευράς κατάσταση βρίσκεται η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Ανθρωποι που έχουν έλθει σε επαφή μαζί της τονίζουν ότι είναι εντελώς αρνητική στο να συνεργαστεί και να προσαρμοστεί στις συνθήκες κράτησης και στην ιδέα του εγκλεισμού της, αντιδρώντας μερικές φορές εκτός ορίων όταν αναζητεί το παιδί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά δεν ζήτησε επικοινωνία με κανέναν και δεν αντέδρασε σε πρώτη φάση στο αίτημα του Α. Τσοχατζόπουλου για επικοινωνία και συνάντηση μεταξύ τους, αίτημα που υπέβαλε αργότερα (γι\’ αυτό και δεν υπήρξε συνάντηση τις πρώτες ημέρες, παρά μόνο τηλεφωνική επικοινωνία τους μετά την 3η μέρα). Παράλληλα, η Βίκυ Σταμάτη ξεκίνησε απεργία πείνας, αφήνοντας στους συνηγόρους της να εννοηθεί ότι θα τη συνεχίσει μέχρις εσχάτων, προκειμένου να πετύχει την αποφυλάκισή της για να βρεθεί κοντά στο παιδί της, που είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση γιατί του λείπουν οι γονείς του.

Σχεδόν υστερικές
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις της είναι κατά διαστήματα εξαιρετικά έντονες -κάποιοι τις χαρακτηρίζουν σχεδόν υστερικές- και γι\’ αυτό χρειάζεται και ιατροφαρμακευτική βοήθεια για να ηρεμήσει.

\"Επι

Στον χώρο όπου «φιλοξενείται», στην πτέρυγα του Διοικητηρίου, στο αναρρωτήριο, οι συνθήκες κράτησης είναι πολύ καλύτερες από άλλες πτέρυγες και κελιά, καθώς στο ίδιο σημείο κρατούνται δύο μητέρες με τα μωρά τους και μία έγκυος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα και από επιμονή των δικών της ανθρώπων και των συνηγόρων της, η Βίκυ Σταμάτη «τσίμπησε» κάτι στο πόδι -όπως μας μετέφεραν χαρακτηριστικά- αν και φέρεται ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, προκειμένου να μπορεί να μιλήσει στο τηλέφωνο με το παιδί της, γιατί είναι πολύ καταβεβλημένη. Αίσθηση έχει κάνει σε ανθρώπους των φυλακών η μανία με την οποία καθαρίζει το κρεβάτι και σημεία του κελιού της, χρησιμοποιώντας συνεχώς βρεγμένα (αρωματικά) χαρτομάντιλα, κάτι που έκανε πολλές φορές και η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή, που κρατείται στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών στον απέναντι δρόμο από το Διοικητήριο.

\"Επι

Ψυχολογική στήριξη
Σωφρονιστι­κοί υπάλληλοι απέφυγαν να σχολιάσουν καν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι η ίδια είχε ζητήσει καλλυντικά και σύνεργα ομορφιάς, περιοριζόμενοι να διαβεβαιώσουν ότι είναι εξαντλημένη και χρειάζεται ψυχολογική στήριξη. Γι\’ αυτό και έχει ζητηθεί ο αρμόδιος ιατρός να βρίσκεται σε εγρήγορση. Αλλοι ισχυρίζονται πως έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ από την «ανώμαλη προσγείωσή» της από το αρχοντικό της Δ. Αρεοπαγίτου στον Κορυδαλλό.

\"Επι

Στην αίτηση αποφυλάκισης, πέρα από τα νομικά επιχειρήματα των συνηγόρων της, Β. Χειρδάρη και Θ. Ζευκιλή, επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη επικοινωνίας και στήριξης του 5,5 ετών παιδιού της, καθώς οι γονείς της κατοικούν στη Φθιώτιδα και αδυνατούν λόγω ηλικίας και ασθενειών να της παράσχουν βοήθεια. Στην ίδια αίτηση χαρακτηρίζει ως μοναδικό μέσο άμυνας την απεργία πείνας και ζητεί την κατ\’ οίκον κράτησή της και την αποφυλάκισή της με οποιουσδήποτε όρους, ακόμα και με εμφάνιση τρεις φορές ημερησίως (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) στο αστυνομικό τμήμα. Δικαστικοί κύκλοι θεωρούσαν μάλλον πρόωρη την υποβολή του αιτήματος, ενώ σημείωναν ότι ανακριτής και εισαγγελέας είχαν λάβει υπόψη τους τα οικογενειακά ζητήματα και τα προβλήματα που θα είχε με το παιδί της, όταν διέταξαν την προφυλάκιση.

Εκλαιγε δύο μέρες
Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη φυλακή, πριν από μία εβδομάδα, η Βίκυ Σταμάτη είχε απίστευτα έντονες αντιδράσεις, ψυχολογικά προβλήματα, ξέσπαγε συνέχεια σε αναφιλητά και μιλούσε μόνο για τον γιο της, ενώ δεν ήθελε να ακούσει για κανέναν άλλο. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι «είδαν κι έπαθαν» για να τη βάλουν το πρώτο βράδυ στο κελί της, ενώ τα επόμενα δύο 24ωρα παρέμεινε ξαπλωμένη, τυλιγμένη με τα σκεπάσματα, κλαίγοντας και φωνάζοντας γιατί της στέρησαν το παιδί της.

Απειλεί θεούς και δαίμονες…
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος πολλές φορές «τσαλάκωσε» το αγέρωχο και γεμάτο αυτοπεποίθηση στιλ του και δεν ήταν λίγες οι φορές που εξερράγη (κυρίως με τις προφυλακίσεις των δύο συγγενικών του προσώπων) βάλλοντας κατά πολιτικών και της δικαιοσύνης. Εκρηκτικός ήταν και σε διάφορα τηλεφωνήματα που έκανε, όπου σε κατάσταση οργής ακούστηκε να… απειλεί θεούς και δαίμονες. Αλλες στιγμές έδειχνε, πάντως, εξαιρετικά καταβεβλημένος, χωρίς καμία διάθεση επικοινωνίας.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook