Το κοινοβούλιο του Κουβέιτ ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει ότι η βλασφημία θα επισύρει την θανατική ποινή, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας.

Η βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με μια πλειοψηφία 40 ψήφων, ενώ έξι το καταψήφισαν, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ως σήμερα η βλασφημία επέσυρε ποινή φυλάκισης στο πλούσιο πετρελαιοπαραγωγικό κράτος του Κόλπου.

Βάσει του τροποποιηθέντος νόμου όποιος μουσουλμάνος κριθεί ένοχος για προσβολή του Αλλάχ, του προφήτη Μωάμεθ ή των συζύγων του θα αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου. Οι μη μουσουλμάνοι θα αντιμετωπίζουν σε περίπτωση καταδίκης για το ίδιο αδίκημα ποινή κάθειρξης ως και 10 ετών.

Η τροπολογία αυτή δεν έχει ακόμα επικυρωθεί από τον εμίρη Σάμπαχ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ. Τον περασμένο μήνα οι αρχές στο Κουβέιτ είχαν συλλάβει έναν άνδρα ο οποίος κατηγορείται ότι δυσφήμισε τον προφήτη Μωάμεθ μέσω του ιστοτόπου Twitter.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κατηγορούμενος είπε ότι ο κωδικός πρόσβασης στο λογαριασμό του στον ιστότοπο αυτό κοινωνικής δικτύωσης είχε υποκλαπεί.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook