Η μείωση των κρατήσεων για διακοπές στον ελληνικό προορισμό από τη Γερμανία κυμαίνεται από 20% έως 50%, μέχρι στιγμής, για τη φετινή περίοδο όπως μεταφέρουν στην «Καθημερινή» τουριστικοί φορείς της χώρας.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το ετήσιο workshop του κορυφαίου ειδησεογραφικού τουριστικού οργανισμού της Ευρώπης FVW -συνδιοργανωτής του οποίου ήταν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος- όπου μεταξύ άλλων μίλησαν για τον ελληνικό προορισμό υψηλόβαθμα στελέχη των Γερμανών Tour Operators, ΤUI, Thomas Cook, Rewe Touristik, Αlltours και FTI.

H Γερμανία ήταν το 2011 η σημαντικότερη αγορά άντλησης επισκεπτών και τουριστικών εισπράξεων με 2.240.000 αφίξεις και περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ έσοδα. Οι εκπρόσωποι των Γερμανών Tour Operators μετέφεραν στους Ελληνες τουριστικούς επιχειρηματίες την αρνητική εξέλιξη των κρατήσεων προς τη χώρα μας για τη φετινή περίοδο, αλλά μιλώντας στο πάνελ της εκδήλωσης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι από τη σεζόν του 2013 οι κρατήσεις για την Ελλάδα θα επανέλθουν.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook