Μικροπροβλήματα παρουσιάζονται με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που δεν προσήλθαν να αναλάβουν καθήκοντα στην Πύλο, με αποτέλεσμα να μην έχουν ανοίξει ακόμη οι κάλπες.

Σε λιγότερο από μία ώρα αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Προβλήματα ωστόσο εντοπίζονται και στα εκλογικά τμήματα στον Πύργο, εκεί όπου το τμήμα 357 του 4ου Λυκείου δεν μπορεί κανείς να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη και στο 21ο Λύκειο Πειραιά, καθώς δεν έχει εμφανιστεί μέχρι και αυτή την ώρα εκλογικός αντιπρόσωπος.

Συμβολική κατάληψη σε εκλογικά τμήματα στην Κέρκυρα

Συμβολική κατάληψη για 3 ώρες, από σήμερα στις 9 το πρωί, στα δύο εκλογικά τμήματα του χωριού Λαπάδες στην Κέρκυρα, αποφάσισε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ε.Χριστοφιλοπούλου, να κλείσει το Γυμνάσιο της περιοχής τους.

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου στην εφημερίδα της κυβέρνησης και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και στην κοινωνία της περιοχής.

Οι κάτοικοι ζητούν της άμεση ανάκληση της απόφασης και την κανονική συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου, ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις της λαϊκής τους συνέλευσης θα προχωρήσουν σε κατάληψη και της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, αύριο το βράδυ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, σε σχετική ανακοίνωση, δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να ενημερώσει και να διαμορφώσει το αναγκαίο μέτωπο γονέων-εκπαιδευτικών -μαθητών, ώστε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση που ανοίγει το δρόμο για καταργήσεις και άλλων σχολείων.