Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο μαζικής επίθεσης των Anonymous στο σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr στις 2 Μαίου ένα νέο βίντεο των Anonymous δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο με το οποίο, όχι μόνο αναμεταδίδουν συνομιλία του ειδικού ανακριτή με δικηγόρο κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση \”Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς\” , αλλά επιπλέον αναφερόμενοι στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής προειδοποιούσαν πως θα πραγματοποιήσουν \”επίθεση\” στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Mια ημέρα αργότερα ανέρτησαν βίντεο που μιλούν για την ημέρα των εκλογών προειδοποιώντας για επικείμενο χτύπημα στο Υπουργείο Εσωτερικών

Το μήνυμα των Anonymous για τις εκλογές

«Χαιρετούμε τους Έλληνες πολιτικούς-μαριονέτες». Με αυτό τον τρόπο ανοίγει το μήνυμα των ακτιβιστών του Διαδικτύου Anonymous για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Οι Anonymous κάνουν λόγο για «τσίρκο» που έχουν στήσει στις πλάτες του ελληνικού λαού. Μιλούν για τη φτώχεια στην οποία αναγκάζονται να ζουν οι Έλληνες πολίτες, αναφέρονται στην ανεργία και στα αυξημένα ποσοστά των αυτοκτονιών.

Αφήνοντας υπονοούμενα για νοθευμένο αποτέλεσμα της κάλπης, προειδοποιούν αυτούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα: Μας εξαγριώσατε!

«Την Κυριακή, στις 6 Μαΐου 2012, στις 22:00 ώρα Ελλάδος, οι Anonymous θα απαντήσουν».

Ανησυχία στις αρχές

Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με \”Το Βήμα\”, πραγματοποιούν τα τελευταία 24ωρα συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να θωρακίσουν το ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ενώ εξετάζουν τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που υπάρξουν καίρια \”ηλεκτρονικά πλήγματα\” στο σύστημα.

Στενά παρακολουθεί την προσπάθεια προστασίας του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

\”Ξέρουμε ότι η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων την ερχόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ευκαιρία για τους \”Αnonymous\” ώστε να πραγματοποιήσουν το πιο θεαματικό χτύπημά τους μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών\”, αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Επισημαίνουν ότι διαθέτουν σχετικές πληροφορίες και αυτό, όπως σημειώνουν, είναι κάτι που φοβούνται πολύ. \”Το σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο για να αποφεύγει επιθέσεις χάκερ μεγάλου βεληνεκούς. Ομως αυτό αποτελεί μια πρόκληση για τους \”Anonymous\”, υπογραμίζουν.

Η ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Εσωτερικών θα βρίσκεται σε επιφυλακή για ηλεκτρονική επίθεση στο σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων από το Σάββατο, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σύστημα αλληλοενημέρωσης και άμεσης απόκρισης σε περίπτωση που εντοπισθεί κάποιο \”ύποπτο\” ηλεκτρονικό ίχνος, ώστε να προληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook