Κάθε φορά και πιο… αποτελεσματική γίνεται η σπείρα των κακοποιών που έχουν ρημάξει εδώ και δέκα μήνες τα ΑΤΜ τραπεζών στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, ανατινάζοντάς τα με βόμβες για να ανοίξουν τις θυρίδες με τα χρήματα!

Αυτή τη φορά, οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν στην ΒΙ.ΠΕ. της Κομοτηνής, όπου τοποθέτησαν εκρηκτική ύλη στο Α.Τ.Μ. της τράπεζας Πειραιώς. Η έκρηξη διέλυσε το μεταλλικό κουτί στις 4:15΄ τα ξημερώματα και οι κακοποιοί κατάφεραν να αρπάξουν άγνωστο χρηματικό ποσό από το εσωτερικό του.

Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα αγροτικό φορτηγάκι που είχαν κλέψει νωρίτερα έξω από ένα σπίτι, το οποίο εγκατέλειψαν αυτοκίνητο στην αγροτική περιοχή Αμάραντων Ροδόπης αφού πρώτα του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής και οι ειδικοί της Σήμανσης εξερευνούν το φορτηγάκι αναζητώντας στοιχεία που θα αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τους ίδιους που έχουν χτυπήσει τουλάχιστον άλλα τρία ΑΤΜ με τον ίδιο τρόπο. Στις 29 Ιανουαρίου, ανατίναξαν με βόμβα το ATM που ήταν εγκατεστημένο στο δημαρχείο Μύκης στον οικισμό Σμίνθης του Εχίνου Ξάνθης και άρπαξαν περίπου 3.000 ευρώ. Στις 2 Ιουλίου 2011, παγίδευσαν το ΑΤΜ που ήταν εγκαταστημένο σε ένα κατάστημα με είδη αλιείας στην παραλία Οφρυνίου της Τούζλας στην Καβάλα, αλλά η έκρηξη δεν άνοιξε τη θυρίδα και αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή. Στις 21 Ιουνίου, είχαν αποτύχει να ανατινάξουν ένα ΑΤΜ σε τράπεζα στα Άβδηρα Ξάνθης, αφού η βόμβα δεν εξερράγη!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook