«Ο πολίτης με την ψήφο του επιλέγει για το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών του και της Πολιτείας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, μαζί με τη σύζυγό του στα Ιωάννινα.

«Πρέπει να έχουμε πάνδημη συμμετοχή, καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά» πρόσθεσε.

Για αρκετή ώρα έμεινε μέσα στο παραβάν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη.
Εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου έκανε την εξής δήλωση: «Ήρθα να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα. Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Όλοι συμφωνούμε ότι αυτές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές.Σήμερα ο καθένας θα αποφασίσει όχι μόνο ποιος θα κυβερνήσει αλλά και ποια θα είναι η πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες. Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε κυβέρνηση».

«Ελπίζουμε πραγματικά πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση, έχοντας υπολογίσει τα πάντα με ψυχραιμία, με κοινή λογική και με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αποχωρώντας από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
«Σήμερα είναι κρίσιμη ημέρα για τη χώρα, για την πορεία της, τη φυσιογνωμία της, μετά το 1974. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ότι σήμερα αποφασίζουμε, έχουμε εκλογές σε δύο γύρους: έναν γύρο εκτόνωσης και έναν γύρο απόφασης» είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας:
«Μιλήσαμε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια, είπαμε όλη την αλήθεια. Οι πολίτες γνωρίζουν πλήρως τις καταστάσεις, τα προβλήματα, τους κινδύνους, τις προοπτικές. Η ψήφος του λαού προφανώς μάς αφορά και περιμένουμε την κρίση του με απόλυτο δημοκρατικό σεβασμό. Η σημερινή όμως ψήφος, η σημερινή απόφαση του λαού, αφορά τον ίδιο τον πολίτη, την οικογένειά του, τα παιδιά του, το μέλλον του. \”Αυτό που θα προκύψει από την κάλπη θα μας προσδιορίσει, θα προσδιορίσει τον τρόπο που θα ζήσουμε. Άρα περιμένουμε να δούμε πού πηγαίνει η χώρα και ελπίζουμε πραγματικά πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση, έχοντας υπολογίσει τα πάντα με ψυχραιμία, με κοινή λογική και με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον».

«Σήμερα ο ελληνικός λαός ψηφίζει για το μέλλον των παιδιών του, για σταθερότητα, ανάπτυξη, ασφάλεια και δικαιοσύνη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στην Αλέκα Παπαρήγα φίλοι και ψηφοφόροι του ΚΚΕ, στην Πετρούπολη, εκεί όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.
«Έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό ότι έρχεται νέα θύελλα τον Ιούνιο και τους επόμενους μήνες. Δεν υπάρχουν λεφτά, υπάρχουν καλοί διαπραγματευτές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ. Τίποτε δεν υπάρχει, όλα είναι μια μεγάλη παγίδα. Εμείς έχουμε μια θέση. Το ΚΚΕ είναι ισχυρό, υπάρχει ελπίδα», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, εξερχόμενη του εκλογικού κέντρου.

Στο Παλαιό Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Συγκινήθηκα πάρα πολύ γιατί ξύπνησαν μνήμες μέσα μου, καθώς σε αυτές τις αίθουσες πήρα τα πρώτα μηνύματα για τη ζωή. Ο Έλληνας σήμερα πρέπει να ψηφίσει με λογική και όχι με θυμό. Πρέπει να επικρατήσει ομαλότητα και σταθερότητα για την κρίση.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε δήλωσε και για το χαμό της Μαρίκας Μητσοτάκη. «Της οφείλω πολλά ήταν μια γυναίκα με ψυχή και καρδιά, το πιο έξυπνο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη».

«Σήμερα είναι μέρα γιορτινή, μέρα χαράς γιατί μετά από 2,5 χρόνια βαρβαρότητας επιστρέφει η Δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που ψήφισε στα 27ο και 30ο Δημοτικά Σχολεία της Κυψέλης. Πρόσθεσε ότι ο λαός θα βάλει τη δική του σφραγίδα και υπογραφή, τονίζοντας ότι δεν μετράνε οι υπογραφές που έβαλαν άλλοι.
«Ο λαός θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη για αλλαγή πορείας» δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως οι πολίτες θα γυρίσουν σελίδα, αφήνοντας πίσω «τις δυνάμεις της καταστροφής».

Λίγο μετά τις 10 το πρωί προσήλθε στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
«Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν για να κρατηθεί ζωντανή η Ελλάδα και η κοινωνία όρθια» δήλωσε ο κ.Κουβέλης, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα βρίσκεται στα χέρια του λαου.
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στους πολίτες.

Λίγο μετά τις 10:30 προσήλθε σε εκλογικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για να ψηφίσει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη. «Σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας, αλλά και ώρα ευθύνης» είπε η κ.Κατσέλη και τόνισε ότι ο πολίτης κρατά στα χέρια του την τύχη του. «Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία, μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα, να επαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στη ζωή μας» είπε.

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Αθήνα.
Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν αυτό που πιστεύουν σωστό για να βγει σωστό αποτέλεσμα. «Να κάνει ο καθένας ό,τι λέει η καρδιά του, αυτό που πιστεύει σωστό» δήλωσε.
Ο κ.Μάνος πρόσθεσε ότι αισθάνεται χαρούμενος που έφερε στο κόμμα του νέους ανθρώπους και όπως είπε «αυτό θα μετρήσει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook