Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όταν ο Πάνος Καμμένος θέλησε να επιβιβαστεί στο λιμενικό σκάφος για να μεταβεί στη Σαμοθράκη όπου θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού "Ελληνικός" της Αλεξανδρούπολης, ο Λιμενάρχης δεν επέτρεψε να μπει μέσα η κάμερα της ΕΡΤ.

Τελικά ο Πάνος Καμμένος έφτασε στη Σαμοθράκη με φουσκωτό σκάφος ιδιώτη.

Εξερχόμενος από το 300ο εκλογικό τμήμα, όπου μετέβη για να ψηφίσει, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από ένα κίνημα πολιτών, που γεννήθηκε πριν δυο μήνες, μετατράπηκε σ' ένα τυφώνα, που σαρώνει τη μεταπολίτευση, που κατακρημνίζει τα κόμματα - υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη Ελλάδα, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Ο κ. Καμμένος, δικαιολογώντας την απόφασή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στον Έβρο, τόνισε: «Επιλέξαμε, σαν πρόεδρος να είμαι υποψήφιος στη Θράκη, για να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και ψηφίζω στη Σαμοθράκη για να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία της νησιωτικότητας. Από σήμερα παίρνουμε πίσω την Ελλάδα μας».