Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να κερδίσει στις σημερινές εκλογές συγκεντρώνοντας σχεδόν το 53% των ψήφων, σύμφωνα με αρκετά έξιτ πολ τα οποία διέρρευσαν και μεταδόθηκαν από ελβετικούς και βελγικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους σήμερα, ενώ η ψηφοφορία συνεχιζόταν ακόμη.

Τα exit polls των BVA, Ipsos και Opinion Way προβλέπουν ότι ο Ολάντ κερδίζει με ποσοστό 52,5% έναντι 47,5% του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της βελγικής εφημερίδας Le Soir.

Τρεις άλλες εταιρίες έρευνας --οι CSA, Ifop και Harris-- προβλέπουν ότι τα ποσοστά θα είναι Ολάντ 53%-Σαρκοζί 47%, ενώ η TNS προβλέπει νίκη του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά (53,5%-46,5%).

Αν και τα αποτελέσματα που έχουν διαρρεύσει ήδη κυκλοφορούν σε ξένα ΜΜΕ, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να τα ανακοινώσουν ωσότου κλείσουν οι κάλπες, στις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τα αποτελέσματα των υπερπόντιων περιοχών δίνουν Φρανσουά Ολάντ την ίδια στιγμή που το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δίνει τη συμμετοχή στο 72%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2007 η συμμετοχή είχε φτάσει στην συμμετοχή-ρεκόρ του 83,8%.

real.gr