Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά. «Η ΝΔ είναι η μόνη σταθερά προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Η πρωτιά δεν αμφισβητείται» ήταν η πρώτη αντίδραση στελεχών της ΝΔ στην ανακοίνωση των exit polls.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα ζητήσει επαναληπτικές εκλογές. Μεγάλη σημασία φαίνεται ότι δίνει η Συγγρού στο ποιο θα είναι τελικά το δεύτερο κόμμα.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

Το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει το πραγματικό αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσε η Φ.Γεννηματά

Το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει την αληθινή επιλογή του εκλογικού σώματος και για λόγους σεβασμού και αξιοπιστίας θα τοποθετηθεί με δήλωση του αρχηγού του, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη διαμόρφωση του πραγματικού τελικού αποτελέσματος, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls.

Επισημαίνει ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών και γι\’ αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωσθεί η βούληση του ελληνικού λαού.

Από τις 5:30 το απόγευμα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην Ιπποκράτους, όπου αναλύουν τα δεδομένα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο επίκεντρο βρίσκεται η συντεταγμένη στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ, μετά τα πρώτα επιβεβαιωμένα στοιχεία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά αναφέρει: «Η σημερινή εκλογική διαδικασία δεν είναι συγκρίσιμη με καμία άλλη των τελευταίων δεκαετιών.

» Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωσθεί ακόμη και την ύστατη στιγμή η βούληση του Ελληνικού λαού με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εκτός της πραγματικής και ολοκληρωμένης καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στις κάλπες.

» Σε όλη την προεκλογική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια. Είπε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Και περιμένει με σεβασμό την αληθινή επιλογή του εκλογικού σώματος.

» Για λόγους σεβασμού προς τους ίδιους τους πολίτες,

» Για λόγους σεβασμού προς την ανάγκη να προστατευθεί η εθνική ενότητα και συνοχή της κοινωνίας,

» Για λόγους προστασίας της διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας,

» Το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί με δήλωση του Προέδρου του, μετά τη διαμόρφωση του πραγματικού εκλογικού αποτελέσματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook