Συνεννόηση «πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς» θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τα πρώτα αποτελέσματα, λέγοντας πως «μόνη μας δέσμευση είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για ανατραπεί η πορεία του μνημονίου».

Οι υπογραφές των δύο κομμάτων στο μνημόνιο, τόνισε, «απονομιμοποιήθηκαν και τα κόμματα που το υπέγραψαν είναι μειοψηφία».

Στην περίπτωση που τελικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκτήσουν πλειοψηφία στη Βουλή, σημείωσε, αυτό «θα οφείλεται σε έναν εκλογικό νόμο που νοθεύει την λαïκή βουλήση».

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε πως «παρ\’ ότι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς, είναι ισχυρό μήνυμα ανατροπής και ειρηνικής επανάστασης».

«Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβσστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας και αναξιοπρέπειας» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η ευρωπαίκη ηγεσία -και «ιδίως η κυρία Μέρκελ», όπως είπε- οφείλει να αναγνωρίσει ότι η πολιτική της λιτότητας «έχει υποστεί συντριπτική ήττα».

«Ο λαός έδωσε εντολή να ξημερώσει νέα ημέρα χωρίς μνημόνια» τόνισε. Τα κόμματα που υπέγραψαν το μνημόνιο, τόνισε, «αποτελούν μειοψηφία, οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία». «Ο λαός μας πλέον κατανοεί ότι η εθνική σωτήρια δεν περνάει από τα μνημόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook