Γολγοθάς κατέληξε για 37χρονο πολιτικό μηχανικό η απώλεια της ταυτότητάς του πριν από δυόμισι χρόνια στην Αθήνα.

Παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες του στις ελληνικές διωκτικές αρχές, ότι άγνωστος χρησιμοποιεί τα στοιχεία του για διάφορες απάτες, κατέληξε πριν από μία εβδομάδα να οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στην αστυνομία για αδικήματα που κατηγορείται ότι τέλεσε στη Γερμανία, όπου ποτέ δεν έχει πατήσει το πόδι του, όπως υποστηρίζει.

Πλέον έχει αρχίσει αγώνα δρόμου για να αποδείξει ότι δεν είναι ο... ελέφαντας που τον κατηγορούν, προσπαθώντας μάλιστα ο ίδιος να εντοπίσει τον δράστη, αφού οι διωκτικές αρχές δεν τα καταφέρνουν. «Έχω πλήρη φάκελο με τα στοιχεία που έχω συγκεντρώσει. Φοβάμαι μήπως και στο μέλλον αντιμετωπίσω παρόμοια προβλήματα, αφού ταξιδεύω συχνά στο εξωτερικό» τόνισε ο ίδιος στη «ΜτΚ».

Η απίστευτη περιπέτειά του αποκαλύφτηκε όταν στις 26 Απριλίου ο μηχανικός, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών Αρχών. Πρόσωπο με τα δικά του στοιχεία και τον αριθμό ταυτότητας, την οποία από καιρό είχε χάσει, κατάφερε να πάρει δύο δάνεια και να μεταφέρει στον λογαριασμό του τρία εμβάσματα, διαπράττοντας απάτη ύψους περίπου 50.000 ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών, για να κριθεί το αίτημα έκδοσής του.

Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με διάταξη του εισαγγελέα, μέχρι να σταλούν από τις γερμανικές Αρχές τα πλήρη στοιχεία της δικογραφίας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως στα διωκτικά έγγραφα των Γερμανών περιλαμβάνονται μόνο τα στοιχεία ταυτότητας με την επισήμανση ότι δεν υπάρχουν ούτε φωτογραφίες ούτε αποτυπώματα του πραγματικού δράστη!