Οι "Οικολόγοι Πράσινοι Ρεθύμνου" έκαναν την ακόλουθη δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η δήλωση παρατίθεται αυτούσια:

"Σε όλη την Ελλάδα και στο Ρέθυμνο η ψήφος των πολιτών ήταν καταδικαστική για τη πολιτική του μνημονίου και τα κόμματα που την υποστήριξαν.Ταυτόχρονα και με αντιφατικό τρόπο οι πολίτες εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για το τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων εξουσίας που το οικοδόμησαν.

Η ψήφος στο κόμμα της ΧΡΥΣΉΣ ΑΥΓΗΣ είναι μια αντιδραστική αντισυστημική διαμαρτυρία που στηρίχτηκε στο αίσθημα αβεβαιότητας , ανασφάλειας και διάθεσης τιμωρίας πολλών ανθρώπων.Είναι ανάγκη ΟΛΑ τα κόμματα να σεβαστούν και να συνυπολογίσουν τη θέληση των πολιτών για αλλαγή πολιτικής και σεβασμού της κατάστασης των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων ,των χαμηλόμισθων ,των μικρών επιχιρηματιών και των μικροαστών.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ αν και πήραμε περισσότερους δύναμη από το 2009 για λιγότερες από 5000 ψήφους μένουμε εκτός βουλής .Το πολιτικοιδεολογικό ρεύμα της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ όμως δεν είναι ευκαιριακό και δημιουργήθηκε από πραγματική κοινωνική ανάγκη .Υπάρχει και θα μείνει .Αν η κακή οικονομική κατάσταση δημιουργεί συνθήκες υποβάθμισης της φύσης και του περιβάλλοντος, η υπερεκμεταλευμένη και κατεστραμμένη φύση γεννάει φτώχεια.Με αυτή τη βασική διαπίστωση θέλουμε να συναντηθούμε με πολλούς που είναι στρατευμένοι στη πολιτική οικολογία αλλά όχι στο κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ .

Η γενικότερη τάση αλλαγής και ανάτασης, που εκφράστηκε με τη ψήφο προς τα αριστερά, δημιουργεί καλύτερες προυποθέσεις για να υλοποιηθούν οι προτάσεις που θέσαμε προ των εκλογών .

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και παύση των πληρωμών των δανειστών για ένα χρονικό διάστημα ΄μεχρι να πάρει τα πάνω της η οικονομία .

Δημιουργία τράπεζας ΕΙΔΙΚΟΎ ΣΚΟΠΟΎ για να δανείζεται με το επιτόκιο των εμπορικών τραπεζών .Σήμερα 1%

Στροφή στη πραγματική οικονομία και παραγωγική ανασυγκρότηση

Επενδύσεις στις ΑΠΕ χωρίς αυθαιρεσίες, στα ΔΊΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ ,στο ΤΟΥΡΙΣΜΟ(εναλλακτικό,υποανάπτυκτες περιοχές,αγροτουρισμό) και στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολόγηση του πλούτου και διεύρυνση της φορολογικής βάσης Λιγότερους φόρους και καλύτερη είσπραξή τους.

Κοινό αγώνα στα πλαίσια της Ευρώπης και απαίτηση η Ευρωπαϊκή Ενωση να εγγυηθεί τα σύνορά μας ώστε να μειώσουμε τα χρήματα που δίνουμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς".