Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, ένεκα των εκλογών, θα διεξαχθούν φέτος οι Ιππικοί Αγώνες στις Λούρες του Δήμου Γόρτυνας, οποίοι ως γνωστό γίνονται κάθε χρόνο προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης.

Συγκεκριμένα οι 6οι Ιππικοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11 το πρωί., Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Γόρτυνας, σε συβνεργασία με το, Σύλλογος Φίλων Γεωργαλίδικων Αλόγων.

Στόχος των διοργανωτών είναι να ξεπεραστεί η περυσινή συμμετοχή, όπου είχαν λάβει μέρος συνολικά 53 ιππείς, από τους οποίους οι 49 έλαβαν μέρος στο αγωνιστικό κομμάτι, ιππεύοντας 20 θηλυκά και 29 αρσενικά γεωργαλίδικα άλογα.

Ως ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός χαρακτήρισε τους 6ους Ιππικούς Αγώνες Λουρών, ο αντιδήμαρχος ο Σταύρος Ξυλούρης, επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή θα είναι πάντα αρωγός στην διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, οι οποίες συμβάλουν μεταξύ άλλων και στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

«Ευελπιστούμε στη φετινή διοργάνωση να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, τόσο αγωνιζόμενων όσο και θεατών, καθώς οι Ιππικοί Αγώνες Λουρών έχουν εξελιχθεί πλέον σε θεσμό.

Η πολυπληθής παρουσία των δημοτών μας αλλά και πολλών επισκεπτών κάθε χρόνο, μαρτυρούν την δίψα τους για την παρακολούθηση ιππικών αγώνων αλλά και την αγάπη που τρέφουν για τα άλογα κι αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.

Σαν δημοτική αρχή θα είμαστε πάντα αρωγοί στην διοργάνωση εκδηλώσεων που αφενός προσφέρουν θέαμα στον κόσμο και αφετέρου βοηθούν στην ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς τα γεωργαλίδικα άλογα είναι μέρος της ιστορίας αυτού του τόπου» επισήμανε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook