Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την Δευτέρα από την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας να «σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», λέγοντας ότι «ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει» στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης.

Η Επιτροπή «ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει» στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας, δήλωσε η εκπρόσωπος Πία Αρενκίλντε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

«Η Επιτροπή παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», προσέθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Βερολίνο διεμήνυσε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πιστή στην οδό των μεταρρυθμίσεων στην οποία συμφώνησε, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης, όπως δήλωσε την Δευτέρα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε τα ελληνικά κόμματα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην ΕΕ για την εξυγίανση των οικονομικών της χώρας

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook