Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα τον προεδρικό όρκο στο ρωσικό Σύνταγμα και έγινε έτσι πρόεδρος της Ρωσίας για μια τρίτη, τετραετή θητεία.

\”Ορκίζομαι, ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να σέβομαι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και του πολίτη\”, δήλωσε ο Πούτιν, με το δεξί χέρι του πάνω στο Σύνταγμα, στη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο ενώπιον 3.000 προσκεκλημένων.

Στη συνέχεια ανακρούσθηκε ο ρωσικός εθνικός ύμνος.

\"\"
\”Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω την πίστη εκατομμυρίων πολιτών μας. Αυτό είναι το νόημα ολόκληρης της ζωής μου , να υπηρετώ τη μητέρα πατρίδα μου και το λαό μας\”, δήλωσε ο Πούτιν.

\"\"
Ανάμεσα στους 3000 επισήμους από την παγκόσμια πολιτική σκηνη που βρισκόταν στην Αίθουσα του Αγίου Ανδρέα , ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χειροκρατούσε τον φίλο του περιχαρής

\"\"
Την ώρα της ορκομοσίας,  κανονιοβολισμοί έξω από το Κρεμλίνο τιμούσαν τον νέο Πρόεδρο

Την ώρα που οι επίσημοι προσκαλεσμένοι χειροκροτούσαν τον νέο «τσάρο» την ώρα που έστελνε μήνυμα ενότητας στη χώρα ( μεγάλη πλειοψηφία της οποίας αμφισβητεί την εγκυρότητα και την νομιμότητα της επανεκλογής του) , αναβρασμός επικρατούσε έξω από το Κρεμλίνο.

\"\"

Προκειμένου να μην διακόψει κανείς και τίποτα την σεμνή τελετή και την δεξίωση με ρωσικά εδέσματα και ποτά που ακολούθησε, ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο της Μόσχας και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης είχε διακοπεί .

Παρά όμως τα αυστηρότατα μέτρα, οπαδοί της αντιπολίτευσης έκαναν και σήμερα διαδήλωση έξω από το Κρεμλίνο για αν διαμαρτυρηθούν για την ορκωμοσία και να καταγγείλουν την επιστροφή του Πούτιν στην εξουσία.

\"\"

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν βίαια με τις αστυνομικές δυνάμεις . Τουλάχιστον 100 άνθρωποι συνελήφθησαν , μεταξύ των οποίων ο φιλελεύθερος ηγέτης Μπόρις Νεμτσόφ, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των συλλήψεων του τελευταίου 24ωρου σε 370.

\"\"

\”Η κατάσταση στην πόλη είναι συνολικά ήρεμη. Στο κέντρο, 120 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο (αντιπολιτευόμενος ηγέτης) Μπόρις Νεμτσόφ, συνελήφθησαν επειδή προσπάθησαν να διαδηλώσουν χωρίς άδεια\”, αναφέρει η αστυνομία της Μόσχας σε ανακοίνωσή της.

\"\"

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook