Σε 75% από 50% αναθεώρησε τη Δευτέρα η Citigroup την εκτίμησή της για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εξαιτίας του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών.

«Βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα μία νέα ελληνική κυβέρνηση να μη μπορέσει να πετύχει τον επόμενο γύρο στόχων της, και άρα μεγαλύτερο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στους επόμενους 12 με 18 μήνες, και αυξάνουμε την πιθανότητα αυτή από το αρχικό 50% στο 50-75%», ανέφεραν οι αναλυτές της Citi, Γιούργκεν Μίχελς και Γκιγιόμ Μενουέ, σε έκθεσή τους.

Οι βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και το ανατρεπτικό αποτέλεσμα τους έδειξαν την έντονη αντίθεση των ψηφοφόρων κατά των μέτρων λιτότητας, ανέφερε η Citi, προοιωνίζοντας σημαντικές δυσχέρειες στην προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση συναίνεσης έτσι ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

«Αν και υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα να τροποποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες του Μνημονίου, μας φαίνεται δύσκολο να καταφέρει η νέα ελληνική κυβέρνηση να πετύχει σημαντικές αλλαγές στις λεπτομέρειες του προγράμματος της με την τρόικα, παρά την επιρροή του Ολάντ από την πλευρά των Ευρωπαίων», ανέφεραν οι αναλυτές.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook