Η διεθνής υποστήριξη έχει εμψυχώσει τη φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία θα συνεχίσει την απεργία πείνας την οποία πραγματοποιεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείρση που έχει υποστεί στη φυλακή, δήλωσε η κόρη της σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα σε αυστριακή εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Γεβγκένια Τιμοσένκο, 20 ετών, οι δηλώσεις πολιτικών ότι θα μποϊκοτάρουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ουκρανία, η οποία φιλοξενεί τους αγώνες μαζί με την Πολωνία, έχουν αναπτερώσει το ηθικό της 51χρονης μητέρας της.

Ερωτηθείσα στη συνέντευξη εάν η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας θα συνεχίσει την απεργία πείνας που άρχισε στις 20 Απριλίου, η Γεβγκένια απάντησε: \”Ναι, αυτό σκοπεύει να κάνει. Θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία της, με όλες τις συνέπειες, μέχρις ότου ληφθούν αποφάσεις. Αυτή είναι η πρόθεσή της και αυτό είναι που φοβάμαι. Πραγματικά φοβάμαι για τη ζωή της μητέρας μου\”.

Η Γεβγκένια είπε ότι η μητέρα της ήταν χλωμή και πολύ αδύνατη όταν την επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από απεργία πείνας δυο εβδομάδων.

\”Βεβαίως της είπα για το μποϊκοτάζ. Αυτό της δίνει δύναμη και τη βοηθάει πάρα πολύ ψυχολογικά. Η διεθνής υποστήριξη την κάνει δυνατή\”, τόνισε.\”

\”Η μητέρα μου δεν περίμενε αυτήν την τεράστια διεθνή αντίδραση, η οποία ήλθε ως απίστευτο δώρο. Βεβαίως, και η ίδια δε θέλει να γίνει μποϊκοτάζ στη χώρα. Από την άλλη όμως οι συνθήκες στη χώρα μας πρέπει να αλλάξουν \”, υπογράμμισε.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook