Ευχαριστήρια επιστολή προς τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και τον ψήφισαν, απέστειλε ο νεοεκλεγείς βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ κ. Μανούσος Βουλουδάκης.

Το ευχαριστήριο μήνυμα έχει ως εξής:

\”Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες που με τίμησαν με την ψήφο τους, και να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω κι εγώ με τη σειρά μου την εμπιστοσύνη τους. Γνωρίζω ότι πολλοί με ψήφισαν καθαρά προσωπικά, ξεπερνώντας ίσως ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Αυτό καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την υποχρέωσή μου να εργασθώ όσο το δυνατόν πιο σκληρά και αποτελεσματικά για να δικαιώσω την επιλογή τους.

Η επόμενη μέρα αυτών των εκλογών είναι ημέρα περισσυλλογής για όλους. Το μήνυμα της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα ήταν ηχηρό, πρέπει να αναλυθεί πλήρως και να οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές. Πρέπει σε πρώτη φάση να εξαντληθούν τα περιθώρια συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για να αποφευχθούν οι νέες εκλογές, να αποφευχθούν περιπέτειες στην οικονομία της χώρας, και να αρχίσει να ανακτάται η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση μια κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή διέξοδος.

Όσον αφορά τα ειδικότερα πολιτικά μηνύματα. Ο κατακερματισμός του χώρου της κεντροδεξιάς οδήγησε σε ένα κακό αποτέλεσμα την παράταξή μας. Αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την παράταξή μας, αφορά τελικά όλους όσους θέλουν η πατρίδα μας να διατηρήσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, να διατηρήσει τα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών, και να διεκδικήσει με ρεαλιστικό τρόπο και αξιοπρέπεια ένα καλύτερο αύριο.

Πιστεύω ότι οι κάθε είδους διαχωριστικές γραμμές στο χώρο της κεντροδεξιάς πρέπει να ξεπερασθούν, μακριά από προσωπικές στρατηγικές, πείσματα και εμμονές στο παρελθόν. Η ενότητα χτίζεται στη βάση, και για αυτό από πλευράς μου θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με όλες τις Χανιώτισσες και όλους τους Χανιώτες που μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες. Καλώ κάθε συμπολίτη που μοιράζεται τον προβληματισμό αυτό σε ένα διαρκή και ανοιχτό διάλογο, που θα καταλήξει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και λύσεις.

Δε θα σταυρώσουμε τα χέρια μπροστά στα δύσκολα. Η πατρίδα μας πρέπει και μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της. Απο πλευράς μου έχω πλήρη αντίληψη της ευθύνης που μου ανέθεσαν οι Χανιώτες , και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να ανταποκριθώ στην εντολή τους\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook