Στήριξη για την αναπτυξιακή στρατηγική που πρότεινε ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρείχε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Έιμον Γκίλμορ ενώ, παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ελλάδας.

Ο Γκίλμορ εναντιώθηκε, συγχρόνως, και στη χρονική μετάθεση του δημοψηφίσματος για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο το οποίο προγραμματίζεται για την 31η Μαΐου.

«Αν καθυστερήσουμε το δημοψήφισμα, τότε και οι υποψήφιοι επενδυτές θα καθυστερήσουν κι αυτοί τη λήψη των δικών τους αποφάσεων», είπε ο Γκίλμορ, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία RTE.

Ο Γκίλμορ, που βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι προκειμένου να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι ο Φρανσουά Ολάντ «δεν αποκηρύσσει τη δημοσιονομική πειθαρχία, θα επιδιώξει όμως παράλληλα να συνδυαστεί αυτή με μια ευρωπαϊκή αναπτυξιακή στρατηγική, που θα έχει την ιρλανδική κυβερνητική υποστήριξη».

Σε δηλώσεις του για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, ο κ.Γκίλμορ επισήμανε ότι τού προξενούν «μεγάλη ανησυχία».

Στην Ελλάδα, είπε, «υπήρξαν δρακόντειες μειώσεις μισθών, θέσεων εργασίας, κοινωνικής προστασίας». «Γι\’ αυτό θα πρέπει, λοιπόν, να εμμείνουμε στη στρατηγική μας για την οικονομική ανάκαμψη, θεμελιωμένη πάνω στις νέες επενδύσεις και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της οικονομίας, καθώς και το κλίμα εμπιστοσύνης, που είναι συνυφασμένο μαζί τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook