Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν πρέπει να απομακρυνθούν από την πορεία μεταρρυθμίσεων, ειδάλλως δεν θα ανακτηθεί «η εμπιστοσύνη των αγορών», τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τις εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα.

«Είμαι πεπεισμένος πως θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην Ευρωζώνη ως σύνολο» δήλωσε ο Σόιμπλε από το Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Αλλά αυτό προϋποθέτει πως όσα έχουμε συμφωνήσει θα εφαρμοστούν βήμα βήμα και με συνέχεια» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως, ειδικά για την Αθήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε υπογραμμίσει νωρίτερα πως όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει θα πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή του μνημονίου και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

Όσον αφορά το ζήτημα του Δημοσιονομικού Συμφώνου, η Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε τη Δευτέρα -μετά και την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία- εκ νέου επαναδιαπραγμάτευσή του.

«Αυτό απλώς δεν γίνεται» είπε η καγκελάριος.

Το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο «έχει συμφωνηθεί και τώρα πρέπει να γίνει περαιτέρω επεξεργασία του» είπε -επιμένοντας ουσιαστικά στη θέση του Βερολίνου για «προσθήκη» πολιτικών ανάπτυξης παρά τροποποίησης της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook