Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα γύρω από το επίσημο κλιμάκιο της τρόικας στη χώρα μας και την επικείμενη αποχώρηση ενός εκ των τριών εκπροσώπων της που έχουν αναλάβει την ευθύνη παρακολούθησης της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων από την Ελλάδα. Ο λόγος για τον επικεφαλής του κλιμακίου και εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να πάρει επιτέλους τη συνταξή του, ενώ σύμφωνα με… άλλους φαίνεται να πληρώνει την πολύ μικρή πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην ελληνική οικονομία.

Η βρετανίδα οικονομολόγος Βίκυ Πράις υποστήριξε πως σε πρόσφατη κουβέντα που είχε με τον επικεφαλής της Τρόικα στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, της είπε ότι έχει ζητήσει να φύγει από την Ελλάδα, να αναλάβει άλλη αποστολή σε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας» η βρετανίδα οικονομολόγος Βίκυ Πράις βρέθηκε με τον Πολ Τόμσεν στο ίδιο πάνελ σε πρόσφατη συζήτηση για την Ελλάδα στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου.

Μάλιστα η ίδια είπε «Έχω μάθει ότι ο Πολ Τόμσεν με τον οποίο ήμουν στο ίδιο πάνελ σε πρόσφατη συζήτηση για την Ελλάδα στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, από εξαμήνου έχει ζητήσει να φύγει από την Ελλάδα, να αναλάβει άλλη αποστολή σε άλλη χώρα. Δεν ξέρω όμως πότε θα φύγει».

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί τον Απρίλιο στο ΘΕΜΑ, ο Πόουλ Τόμσεν, μέχρι σήμερα επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, ακούγεται έντονα ότι θα αντικατασταθεί.

Επικρατέστερος να τον διαδεχθεί είναι ο Αμπέμπε Σελασιέ από την Αιθιοπία.Ο Σελασιέ τοποθετήθηκε ήδη στο τιμόνι του ΔΝΤ στην Πορτογαλία. Προηγουμένως είχε ασχοληθεί με την οικονομία της Ουγκάντα…Τώρα λέγεται ότι ετοιμάζεται να αναλάβει και την Ελλάδα. 

Η αλήθεια είναι ότι ο Τόμσεν έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις του, κυρίως σε ό,τι αφορούσε την ύφεση της ελληνικής οικονομίας που μονίμως αποδεικνυόταν μεγαλύτερη των προγνώσεων που έκαναν οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook