Πρόσκληση στην Λαμπαδηδρομία και στην Τελετή Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου απευθύνει ο Δήμος.

Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 15.00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατείατου Αγίου Νικολάου.
.
Στις 15.15 μ.μ. Θα ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ρ. Κουνδούρου, γεφυράκι λιμανιού και θα καταλήξει στην εξέδρα της Λίμνης.

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Δήμος Αγίου Νικολάου καλεί όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν δυναμικό «παρών», υπενθυμίζοντας σε όλο τον κόσμο, ότι όλα ξεκίνησαν από εδώ. Ταυτόχρονα καλεσμένοι είναι και οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας και θα έχουν την τύχη παρακολουθώντας την Τελετή, να ταξιδέψουν μέσα στον χρόνο και στην ιστορία του Ολυμπισμού και του αθλητισμού.

Είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε ότι τιμάμε και σεβόμαστε την παράδοση των προγόνων μας, που εμπνεύστηκαν και γέννησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παράλληλα να στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι μια υπερήφανη χώρα που δεν το βάζει εύκολα κάτω.
Την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πλαισιώσουν Ιέρειες , κρητικοπούλες και κρητικοί οι οποίοι θα συνοδεύσουν τον λαμπαδηδρόμο έως την εξέδρα της Λίμνης.

 Ο Λαμπαδηδρόμος θα ανάψει το βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα και θα ακολουθήσει ανάκρουση ύμνων και έπαρση σημαιών, εκφώνηση χαιρετισμών, ανταλλαγή δώρων, ανάγνωση αγγλικής προσευχής για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από Έλληνες ποιητές και θα ακουστούν μελοποιημένα τραγούδια Ελλήνων ποιητών.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης κρητικοί χοροί, ευρωπαϊκοί χοροί καθώς και μουσική από Άγγλους που διαμένουν στην περιοχή μας τονίζεται στην  ανακοίνωση .